x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Finala World Tennis League 2023: Zmeii lui Sabalenka înfruntă Vulturii lui Medvedev

Finala World Tennis League 2023: Zmeii lui Sabalenka înfruntă Vulturii lui Medvedev

de Redacția Jurnalul    |    24 Dec 2023   •   12:20
Finala World Tennis League 2023: Zmeii lui Sabalenka înfruntă Vulturii lui Medvedev
Sursa foto: Hepta

Finala World Tennis League 2023 se desfășoară în ajunul Crăciunului, punând capăt turneului demonstrativ din Emiratele Arabe Unite, după trei zile de tenis la Etihad Arena. Kites se confruntă duminică cu Eagles, echipe conduse de Aryna Sabalenka și Daniil Medvedev.

Competiția are loc într-un format atipic, cu patru echipe de câte patru sportivi, două jucătoare și doi jucători. Înaintea finalei a avut loc faza meciurilor directe între echipe, în care fiecare game câștigat contează, meciul dintre două echipe fiind câștigat de cea care adună cele mai multe. Se joacă meciuri de dublu mixt, dublu feminin, dublu masculin și câte o confruntare de simplu masculin și feminin, fiecare pe durata a unui singur set, iar la final se adună game-urile câștigate în fiecare meci și echipa cu cele mai multe se impune.

Este prevăzut și un super tiebreak, în cazul în care punctele sunt egale la finalul confruntării.

Kites au învins Eagles cu 27-22 și Falcons cu 33-30, înainte de a fi învinși la limită de Hawks, așa că au deja un avantaj moral asupra „vulturilor”, cu Aryna Sabalenka în postura de lider, alături de Paula Badosa, Gregor Dimitrov și Lloyd Harris.

Eagles, pe de altă parte, au învins Hawks și Falcons consecutiv, după ce au pierdut în fața lui Kites la începutul turneului, având ca atuuri doi buni prieteni, rușii Daniil Medvedev și Andrey Rublev, dar și pe compatrioata Mirra Andreeva, de 16 ani, alături de Sofia Kenin.

În competiție a participat și Sorana Cîrstea, care a evoluat pentru echipa Falcons.

Mediafax

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: tenis world tennis league 2023