x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Franța învinge Muntenegru la CE de handbal feminin și deschide calea României spre semifinală

Franța învinge Muntenegru la CE de handbal feminin și deschide calea României spre semifinală

13 Noi 2022   •   23:37
Franța învinge Muntenegru la CE de handbal feminin și deschide calea României spre semifinală
Sursa foto: EHF EURO

Echipa națională de handbal feminin a câștigat duminică seara primul meci din faza grupelor principale de la Campionatul European. Handbalistele din Hexagon au învins la Skopje reprezentativa Muntenegrului, cu 27-19 (12-9), crescându-și considerabil șansele la calificarea în semifinală.

Franța și-a continuat parcursul fără greșeală de la europene, obținând a patra victorie consecutivă și acumulând 6 puncte în Grupa a 2-a, cea în care evoluează și naționala României.

Rezultatul este unul favorabil echipei României, care are nevoie acum de victorie în următoarele două meciuri, împotriva Muntenegrului și Germaniei, pentru a se califica în semifinală, după ce tot duminică, Spania și Olanda au remizat, lăsând soarta prezenței României în careul de ași în propriile sale mâini.

Cu victorie în ultimele două meciuri, România poate acumula 6 puncte, lucru care ar însemna prezența în semifinale. Spania și Olanda nu mai pot acumula decât maxim 5 puncte, iar Muntenegru poate face 6 puncte, dacă învinge Olanda și pierde cu Românie, situație în care criteriul de departajare este rezultatul direct.

România joacă marți cu Muntenegru, de la ora 19.00, și cu Germania, miercuri, de la ora ora 16.30.

(sursa: Mediafax)

×