x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Gabriela Ruse pierde finala Transylvanian Open, dar urcă 51 de locuri în clasament

Gabriela Ruse pierde finala Transylvanian Open, dar urcă 51 de locuri în clasament

de Redacția Jurnalul    |    22 Oct 2023   •   19:58
Gabriela Ruse pierde finala Transylvanian Open, dar urcă 51 de locuri în clasament
Sursa foto: TransylvaniaOpen

Gabriela Ruse a fost învinsă duminică, în finala turneului de tenis WTA 250 Transylvania Open, de la Cluj Napoca, de germana Tamara Korpatsch. În ciuda înfrângerii, Ruse va face un salt de 51 de locuri în clasamentul mondial, până pe 127.

Korpatsch, la 28 de ani, a câștigat astfel primul turneu ATP al carierei, impunându-se cu 6-3, 6-4, după un joc ce a durat o oră și 50 de minute

Germana a câștigat primul set după ce fusese condusă cu 3-0 de româncă. Korpatsch a câștigat apoi 6 game-uri consecutiv, pentru a închide setul în favoarea ei.

În setul secund, cele două au mers cap la cap până la 2-2, cu un schimb de break-uri, după care germanca a câștigat 3 game-uri consecutive (5-2), din care două pe serviciul lui Ruse, și a servit pentru meci.

Ruse, care a părut a fi accidentată la gamba piciorului stâng, a reușit să recupereze un break și să-și valorifice serviciul, pentru 5-4, dar nu a mai făcut față jucătoarei germane, care și-a câștigat game-ul pe serviciu, pentru a închide meciul și a-și adjudeca trofeul de la Cluj.

Câștigătoarea finalei duce acasă un cec de 34.228 euro, în timp ce învingătoarea se alege cu 20.226 euro.

(sursa: Mediafax)

×