x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Halep sare peste Serena Williams

Halep sare peste Serena Williams

de Theodora Şutiu    |    23 Mai 2019   •   09:30
Halep sare peste Serena Williams
Sursa foto: Instagram Simona Halep

Simona Halep este aproape de a realiza o performanţă istorică, dacă va câştiga şi anul acesta turneul de la Roland Garros. Jucătoarea de tenis din Constanţa ar putea deveni a doua sportivă care cucereşte turneul de două ori la rând, în ultimii 22 de ani, după Justine Henin. Chiar dacă este favorita caselor de pariuri, specialiştii susţin că „Simo” este vulnerabilă în acest moment.

Deşi Karolina Pliskova a câştigat la Roma şi a depăşit-o pe Halep în clasamentul WTA, această performanţă o ajută, în mod paradoxal, mai mult pe româncă, în ceea ce priveşte Roland Garros-ul. Simona va fi cap de serie numărul 3 la Paris şi pe jumătatea de tablou a lui Naomi Osaka. Astfel, le va evita atât pe Bertens, cât şi pe Pliskova, cel puţin până într-o eventuală finală.

Regină la pariuri

Cea mai bună jucătoare de tenis din România este favorită la câştigarea turneului, iar Serena William este cotată cu şansa a doua. O surpriză plăcută este prezenţa Biancăi Andreescu în top, aceasta având a 10-a şansă. Totuşi, presa din Marea Britanie pare să nu fie de acord: „Halep a fost pe bună dreptate favorită certă din 2018, având în vedere formă și istoria ei la acest turneu, dar anul acesta pare mult mai vulnerabilă. Românca nu a mai câștigat un titlu din august și vine după o eliminare în turul doi de la Roma. Încă mai credem că Halep este cea mai bună jucătoare pe zgură a momentului și că poate câștiga cu siguranță titlul, dar pare că și-a pierdut din încredere și neînfricare”, scrie Livetennis.com.

 

Nu cred că Serena poate câștiga titlul, dar cred că le poate bate pe Simona Halep, Naomi Osaka și Sloane Stephens. Dar aș fi foarte surprins să o văd câștigând 7 meciuri pe zgură. Va câștiga un Grand Slam, dar nu French Open

- Mats Wilander, fost mare campion

 

2.000 de puncte are Halep de apărat la Roland Garros.

 

Ca şi în sezonul precedent, meciurile Simonei Halep de la Roland Garros pot fi urmărite pe Eurosport

 

 

×