x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Nadia Comăneci: Fetele sînt superbe. Au ţinut România în elită!

Nadia Comăneci: Fetele sînt superbe. Au ţinut România în elită!

de Veronica Micu    |    13 Aug 2008   •   00:00
Nadia Comăneci: Fetele sînt superbe. Au ţinut România în elită!

9:16 • Fosta mare gimnastă, Nadia Comăneci, a declarat miercuri că elevele lui Nicolae Forminte au obţinut o medalie de bronz foarte preţioasă în concursul pe echipe, mai ales că puţină lume le dădea şanse după evoluţia din calificări.

Fosta mare gimnastă, Nadia Comăneci, a declarat miercuri că elevele lui Nicolae Forminte au obţinut o medalie de bronz foarte preţioasă în concursul pe echipe, mai ales că puţină lume le dădea şanse după evoluţia din calificări.

SUCCES. "Fetele au mers foarte bine azi în comparaţie cu evoluţia din calificări. Au fost foarte sigure şi cred că au primit note destul de mici la bârnă, deşi nu au avut ratări ca rusoaicele", a spus Nadia Comăneci la Antena 3. Ea consideră că "este locul pe care îl meritam, deoarece China şi SUA au exerciţiile cu notă de plecare mult mai mare ca a noastră". "Mă bucur mult pentru această medalie, să avem încredere în fetele noastre şi în antrenori, pentru că putem ajunge mai sus cu muncă multă. Mai avem nevoie de încă două fete de aceeaşi valoare cu Steliana Nistor, la paralele, o fată cu săritură mai bună, iar la bârnă ne trebuie un exerciţiu cu notă de plecare mai mare", a spus Comăneci, care a încheiat: "În momentul de faţă suntem buni, dar sunt alţii mai buni ca noi". Fosta antrenoare a lotului de gimnastică Mariana Bitang a comentat, la rândul său, evoluţia echipei României: "Este meritoriu că Romania s-a păstrat în top. Este un rezultat bun, iar colectivul a făcut tot posibilul să obţină maximum de la această competiţie". O altă fostă gimnastă a României, Simona Amânar, a spus: "Sunt bucuroasă pentru rezultatul lor şi vreau să le felicit pe fete, dar şi pe antrenori (...) Ca să ai o dificultate mare la un exerciţiu trebuie să poţi executa elementele. Decât să ai un exerciţiu greu dar pe care nu îl poţi duce mai departe, mai bine unul cu o dificultate mai mică. Tocmai de aceea fetele noastre cred că au fost singurele care nu au ratat. Trebuie lucrat cât mai curat. Pentru finalele la individual compus şi pe aparate eu mai sper la încă două medalii". Lotul feminin de gimnastică al României format din Sandra Izbaşa, Steliana Nistor, Andreea Grigore, Andreea Acatrinei, Anamaria Tămârjan şi Gabriela Drăgoi a cucerit miercuri medalia de bronz în finala pe echipe, clasându-se după China, noua campioană olimpică, şi SUA. De la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976 şi până la Beijing naţionala feminină de gimnastică a României a fost mereu prezentă pe podium.

 

×
Subiecte în articol: jo 2008