x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Novak Djokovic e în a 10-a finală la Australian Open unde joacă cu Stefanos Tsitsipas

Novak Djokovic e în a 10-a finală la Australian Open unde joacă cu Stefanos Tsitsipas

de Redacția Jurnalul    |    27 Ian 2023   •   14:45
Novak Djokovic e în a 10-a finală la Australian Open unde joacă cu Stefanos Tsitsipas
Sursa foto: Hepta

Novak Djokovic s-a calificat vineri în cea de a 10-a sa finală la Grand Slam-ul de la Melbourne, după ce l-a învins categoric pe americanul Tommy Paul (35 ATP). Sârbul îl întâlnește în meciul pentru trofeu pe grecul Stefanos Tsitsipas, câștigătorul urmând să devină lider mondial ATP.

Novak Djokovic se află astfel în pragul celui de-al zecelea titlu de la Australian Open, un record, după ce a depășit un început greoi și l-a învins pe Tommy Paul cu 7-5, 6-1, 6-2, în semifinalele turneului de la Melbourne Park.

Victoria lui Djokovic, care a durat două ore și 20 de minute, a stabilit o confruntare în finala de duminică cu Stefanos Tsitsipas, care l-a învins anterior pe Karen Khachanov cu 7-6(2), 6-4, 6-7(6), 6-3. Finala de duminică de la Melbourne Park va fi, de asemenea, o luptă directă pentru locul 1 în clasamentul ATP, învingătorul urmând să-l detroneze pe Carlos Alcaraz pe primul loc începând de luni.

Djokovic a început perfect meciul cu câte un break în game-urile doi și 6, pentru a duce setul la 5-1. A ratat apoi o minge de set, la 40-30, însă, a avut un moment de slăbiciune, cedând game-ul de serviciu și următoarele 3, care au făcut ca scorul să devină 5-5.

Sârbul și-a revenit cu două game-uri și a închis setul cu 7-5, în exact o oră, după ce a avut și un schimb de replici cu arbitrul meciului, căruia i-a reproșat maniera de cronometrare a timpului dintre servicii.

Setul secund a fost fără istoric, jucătorul de 35 de ani cedând un singur game, într-un act în care a salvat trei mingi de break în game-ul 3.

Djokovic a continuat să domine și în setul 3, pe care l-a câștigat în aceași manieră, cu 6-2, închizând meciul cu un game la zero.

 

(sursa: Mediafax)

×