x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi O dublă câștigătoare de Champions League a semnat cu CSM București

O dublă câștigătoare de Champions League a semnat cu CSM București

27 Apr 2021   •   15:54
O dublă câștigătoare de Champions League a semnat cu CSM București
Sursa foto: CSM Bucuresti/Wikipedia

CSM București a anunțat transferul pivotului olandez Yvette Broch, care a semnat un contract pentru următoarele două sezoane! 

 

Născută la Monster, oraș situat în provincia Zuid-Holland, în 23 decembrie 1990, Yvette Broch are un palmares impresionant și este considerată una dintre cele mai bune jucătoare pe postul său din lume.

Yvette Broch a debutat în handbalul olandez la HV Quintus, echipă din orașul Kwintsheul. După doi ani a urmat transferul la VOC Amsterdam, pentru care a evoluat timp de un sezon. Tot un sezon a jucat pentru formația spaniolă Balonmano Alcobendas, după care a plecat la Metz Handball. În cei patru ani petrecuți la Metz, Yvette Broch a cucerit două titluri de campioană (2013, 2014), dar și titlul de cel mai bun pivot al sezonului 2014-2015, când gruparea franceză a încheiat competiția internă pe locul secund.

 

În 2015 a semnat cu Győri Audi ETO KC, în tricoul căreia Yvette Broch a câștigat trei titluri și două Cupe ale Ungariei, precum și două Ligi ale Campionilor. Yvette s-a aflat în lotul campioanei Ungariei la triumful echipei CSM București din sezonul 2015-2016 al EHF Champions League.

După despărțirea de Győr, pivotul olandez a luat o pauză competițională, apoi s-a întors la Metz, de unde a venit la CSM București! 

Yvette Broch are de asemenea în CV un loc secund în sezonul 4 al cunoscutul concurs Holland's Next Top Model!

 

Cu naționala Olandei, Yvette Broch are trei medalii importante:
- medalie de argint la Campionatul Mondial din 2015 (Denmarca)
- medalie de bronz la Campionatul Mondial din 2017 (Germania)    
- medalie de argint la Campionatul European din 2016 (Suedia)

 

Din vară, Broch i se va alătura conaționalei sale, portarul Tess Wester, care va semna la rândul său un contract pe doi ani cu CSM București. De asemenea, "Tigroaicele" s-au înțeles deja cu trei jucătoare norvegiene - portarul Marie Davidsen (Thuringer HC), extrema dreapta Malin Larsen Aune şi interul stânga Emilie Hegh Arntzen, ultimele două aduse de la Vipers Kristiansand, dar și cu pivotul muntenegrean Ema Ramusovic (Buducnost Podgorica).

×
Subiecte în articol: csm bucuresti Yvette Broch