x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România a luat medalia de aur la 4x100m liber la Campionatele Europene de Juniori de la Otopeni

România a luat medalia de aur la 4x100m liber la Campionatele Europene de Juniori de la Otopeni

05 Iul 2022   •   18:54
România a luat medalia de aur la 4x100m liber la Campionatele Europene de Juniori de la Otopeni
Sursa foto: Hepta

România a câștigat prima medalie la Campionatele Europene de Juniori. David Popovici, Vlad Stancu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu au obținut medalia de aur la proba de 4x100m liber, după un finiș de senzație, surclasând Marea Britanie la mustață. Podiumul a fost completat de Italia.

„David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick-Sebastian Dinu sunt campioni europeni de juniori!

Ștafeta masculină de 4x100 m liber a României a cucerit AURUL european de juniori la capătul unei curse de infarct. Confirmându-și statutul de mari favoriți după ce s-au calificat în finală cu cel mai bun timp din serii, David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma, Patrick-Sebastian Dinu au înotat excelent și au încheiat pe primul loc cele opt lungimi de bazin, la mare luptă cu stafeta din Marea Britanie.

Campionul mondial la 100 și 200 m liber David Popovici a luat startul în primul schimb și a condus detașat predând ștafeta cel dintâi. În schimbul doi, Vlad Stancu a reuși șă mențină avantajul și a întors primul, dar a sosit al doilea și tot al doilea i-a predat stafeta lui Ștefan Cozma, în schimbul trei. Pe ultima sută de metri, Patrick Dinu a reușit o cursă fenomenală și, deși a plecat din poziția a doua, a recuperat pe ultimii 50 m și după o cursă umăr la umăr cu reprezentantul Marii Britanii a încheiat primul, aducând aurul pentru ștafeta României.

Cei patru fantastici au reușit să transforme în AUR, argintul cucerit anul trecut la Roma.

Excelentă performanță a tinerilor înotări români la în bazinul de la Otopeni, la Campionatele Europene de înot rezervate juniorilor.

Podiumul la ștafeta masculină 4x100 m liber:

ROMÂNIA – AUR (3:18.93), Marea Britanie – Argint (3:19.01), Italia – Bronz (3:19.42)”, a anunțat Comitetul Olimpic și Sportiv Român

David Popovici, 17 ani, a câştigat a doua semifinală de la 200 m liber, cu timpul de 1min47sec93/100, dar a acces în finală cu al doilea timp, fiind depăşit de italianul Lorenzo Galossi, care s-a impus în prima semifinală cu 1min47sec73/100. Finala probei de 200 m liber are loc miercuri de la ora 17:07.

Un număr de 494 de sportivi din 42 de ţări se întrec de marţi, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni (5-10 iulie), inclusiv 26 din România, 14 băieţi şi 12 fete.

×
Subiecte în articol: David Popovici