x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România va găzdui Cupa Mondială - Grand Prix de sărituri cu schiurile

România va găzdui Cupa Mondială - Grand Prix de sărituri cu schiurile

de Redacția Jurnalul    |    15 Iul 2024   •   17:45
România va găzdui Cupa Mondială - Grand Prix de sărituri cu schiurile

România va găzdui Cupa Mondială - Grand Prix de sărituri cu schiurile, în luna septembrie 2024. Accesul va fi gratuit.

Pentru a respecta standardele internaționale impuse de Federația Internațională de Schi (FIS), la Baza Olimpică pentru sporturi de iarnă de pe Valea Cărbunării Râșnov au început lucrările de schimbare a gazonului la trambulina K100.

Procesul implică eliminarea gazonului vechi, curățarea suprafeței și instalarea unei plase de protecție împotriva cartițelor, urmată de refacerea gazonului de iarbă.

Lucrările sunt esențiale pentru desfășurarea competiției internaționale de sărituri cu schiurile din luna septembrie – Cupa Mondială de vară - Grand Prix, competiție programată în perioada 20-22 septembrie 2024, atât la masculin, cât și la feminin.

„Toate aceste lucrări sunt necesare și obligatorii pentru a asigura cele mai bune condiții de concurs pentru sportivi și pentru a respecta standardele internaționale, impuse de FIS. Facem toate eforturile pentru a putea oferi o infrastructură de top pentru acest eveniment de mare anvergură”, a declarat Puiu Gaspar, Secretar General al Federației Române de Schi Biatlon.

Vineri s-a finalizat montarea noului gazon la trambulina K100. Urmează o perioadă de două săptămâni în care gazonul va fi fertilizat și udat dimineața devreme și seara.

În paralel, cu sprijinul Primăriei Râșnov și al Ocolului Silvic Râșnov, se desfășoară lucrări de decolmatare a pârâului care asigură apă pentru bazinul de 5000 de metri cubi, esențială pentru irigarea ierbii naturale și artificiale, precum și pentru producerea zăpezii artificiale.

„Ne dorim să organizăm în cele mai bune condiții Cupa Mondială - Grand Prix de sărituri cu schiurile. Aceasta va fi o oportunitate extraordinară de a-i vedea în acțiune pe cei mai buni săritori cu schiurile din lume. Mulțumim partenerilor noștri tradiționali – Primăria Râșnov, Consiliul Județean Brașov, COSR și ANS, alături de Ocolul Silvic Râșnov și Dexion Râșnov – pentru susținerea continuă”, adaugă Puiu Gaspar, Secretar General al Federației Române de Schi Biatlon.

Accesul la Cupa Mondială - Grand Prix de sărituri cu schiurile va fi gratuit.

×
Subiecte în articol: cupa mondială sarituri schiuri