x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România - Serbia 2-1, în Fed Cup

România - Serbia 2-1, în Fed Cup

de Agerpres    |    20 Apr 2014   •   15:50
România - Serbia 2-1, în Fed Cup

Echipa feminină de tenis a României conduce formaţia Serbiei cu scorul de 2-1, după ce Ana Ivanovic a învins-o pe Simona Halep, cu 6-3, 7-6, duminică, la Arenele BNR din Bucureşti, în a treia partidă de simplu a întâlnirii din play-off-ul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup.

Halep, a cincea jucătoare a lumii, nevoită să joace al doilea meci de simplu în aceeaşi zi, după partida continuată cu Bojana Jovanovski, a început mai greu meciul cu fostul lider mondial Ana Ivanovic. Sârboaica, aflată acum pe 12 în ierarhia WTA, a condus cu 2-0 în primul set, dar Halep a reuşit un spectaculos ''turnover'', câştigând următoarele trei ghemuri. Ivanovic a lovit foarte bine în continuare, în timp ce Simonei nu i-a mai ieşit serviciul, astfel că setul a revenit Anei Ivanovic cu 6-3.

Şi în al doilea set, tot Ivanovic a început mai bine şi a condus cu 2-0, dar Simona a recuperat, a făcut 3-2, a condus cu 4-3, dar Ivanovic a întors situaţia, preluând conducerea cu 5-4. Halep a reuşit break-ul când Ivanovic servea pentru set şi meci şi s-a ajuns în tiebreak, unde Ivanovic a fost mai lucidă şi şi-a apropiat victoria cu 7-2.

Sorana Cîrstea a adus primul punct pentru România, sâmbătă, după ce a învins-o pe Ana Ivanovic cu 3-6, 6-1, 6-2 în prima partidă de simplu. Simona Halep a învins-o pe Bojana Jovanovski cu 6-2, 6-4, în a doua partidă de simplu, duminică, meci reluat de la scorul de 3-1, 15-15 în favoarea Simonei, după ce a partida fusese întrerupt sâmbătă din cauza ploii.

''A fost un dezavantaj pentru mine să joc două meciuri înt-o zi. Ana a fost mai odihnită. Am luptat, am dat tot ce am putut, îmi pare rău că nu am câştigat. Meciul în sine a pus presiune pe mine şi am resimţit un blocaj din cauza emoţiilor, în setul al doilea, la scorul de 3-2. Am simţit oboseala în al doilea meci şi cred că asta a fost cheia victoriei Anei Ivanovic'', a afirmat Halep într-o conferinţă de presă.

Halep, care a jucat duminică şi meciul cu Bojana Jovanovski (6-2, 6-4), continuat de la scorul de 3-1, 15-15, a relatat şi programul ei: ''M-am trezit la şase fără un sfert şi la ora opt eram la teren. A fost un program greu, e Paştele, dar mi-a plăcut şi nu regret nimic. Sunt un pic supărată pe mine, dar Ana Ivanovic este o jucătoare foarte puternică. Am văzut ieri meciul dintre Sorana şi Ivanovic şi am observat că nu a lovit bine cu reverul, am încercat azi mult pe rever, poate am exagerat, însă a jucat mai bine ca ieri. Am avut un joc un pic haotic din cauza emoţiilor şi a presiunii'', a spus Halep.

Sorana Cîrstea (27 WTA) o va înfrunta pe Bojana Jovanovski (39 WTA) în ultimul meci de simplu, iar Irina Begu/Monica Niculescu le vor întâlni pe Jovana Jaksic/Nina Stojanovic, la dublu.

''În mod normal, cred că Sorana Cîrstea o va învinge pe Bojana Jovanovski. Îmi doresc să fie 3-1 şi să nu mai aşteptăm după meciul decisiv de dublu. Dar, totuşi, am încredere în fetele de la dublu, au adus mereu punctele decisive şi nu am emoţii'', a mai spus Halep, subliniind că ''săptămâna aceasta am făcut parte dintr-o echipă şi vreau să câştigăm ca o echipă''.

Simona Halep, numărul cinci mondial, s-a arătat surprinsă de cât de mult public a fost la meci: ''A fost ceva deosebit pentru mine şi sper să mai jucăm acasă. Mi-am dorit să merg la biserică de Înviere, dar nu s-a putut şi nu îmi pare rău, pentru că am jucat pentru România'', a mai spus Halep.


×
Subiecte în articol: fed cup simona halep sorana cîrstea