x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Rugby CM 2015: Echipa României pentru meciul cu Italia; Macovei a făcut apel împotriva suspendării

Rugby CM 2015: Echipa României pentru meciul cu Italia; Macovei a făcut apel împotriva suspendării

09 Oct 2015   •   16:18
Rugby CM 2015: Echipa României pentru meciul cu Italia; Macovei a făcut apel împotriva suspendării
Sursa foto: Picasa

Selecţionerul Lynn Howells a anunţat echipa pentru meciul cu Italia, ultimul al României din Grupa D a Cupei Mondiale 2015, cu menţiunea că Mihai Macovei, căpitanul naţionalei, a făcut apel împotriva suspendării dictate de Comisia de Disciplină, informează Federaţia Română de Rugby.

Stejarii vor întâlni duminică, 11 octombrie, de la ora 16,30, pe Stadionul Sandy Park din Exeter, echipa Italiei. Meciul are o miză mare, câştigătoarea partidei urmând să se califice direct la următoarea ediţie a Cupei Mondiale, ce va avea loc în Japonia, în 2019.

Pentru acest meci, România nu se poate baza pe mijlocaşul la grămadă Florin Surugiu, care s-a accidentat în timpul partidei cu echipa Canadei şi trebuie să stea opt săptămâni.

Căpitanul Mihai Macovei a făcut apel la sancţiunea dictată de Comisia de Disciplină care l-a suspendat două săptămâni pentru placaj periculos la o fază în meciul câştigat în faţa Canadei (17-15) şi se aşteaptă răspunsul.

Antrenorul Lynn Howells a stabilit primul XV pentru meciul cu Italia. Este de remarcat prezenţa pe banca de rezerve a mijlocaşului la grămadă Tudorel Bratu, acesta urmând să debuteze oficial în echipa României.

Primul XV al României va fi următorul: 1.Mihăiţă Lazăr, 2. Otar Turaşvili, 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popârlan, 5. Johannes Van Heerden, 6. Valentin Ursache, 7. Viorel Lucaci, 8. Mihai Macovei (căpitan), 9. Valentin Calafeteanu, 10. Michael Wiringi, 11. Ionuţ Botezatu, 12. Florin Vlaicu , 13. Paula Kinikinilau, 14.Mădălin Lemnaru, 15. Cătălin Fercu
Rezerve: 16. Andrei Rădoi, 17. Andrei Ursache, 18. Horaţiu Pungea, 19.Daniel Carpo, 20. Stelian Burcea, 21. Tudorel Bratu, 22. Csaba Gal, 23.Adrian Apostol.

"Italia are cei mai fizici jucători din toate echipele pe care le-am întâlnit. Orice este posibil, e un meci deschis oricărui rezultat. Vestea bună pentru noi este că acesta va fi ultimul meci şi putem tura motoarele la maxim. Băieţii pot da totul pe teren pentru că miza este uriaşă, nu avem nimic de pierdut", a afirmat Howells.

Valentin Ursache, prezent la conferinţa de presă în care s-a anunţat echipa, a spus: "Nimeni nu poate să îl înlocuiască pe Mihai, el este căpitanul nostru. Dacă va fi nevoie, voi face tot posibilul să conduc cât mai bine echipa din teren. Punctul nostru forte nu este unul singur, este toată echipa, faptul că există o coeziune, că suntem atât de uniţi".

×