x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sarina Wiegman, premiul FIFA pentru cel mai bun antrenor feminin. Anglia domină fotbalul feminin

Sarina Wiegman, premiul FIFA pentru cel mai bun antrenor feminin. Anglia domină fotbalul feminin

de Redacția Jurnalul    |    15 Ian 2024   •   23:00
Sarina Wiegman, premiul FIFA pentru cel mai bun antrenor feminin. Anglia domină fotbalul feminin
Sursa foto: Hepta

Managerul englez Sarina Wiegman a câștigat luni, pentru a patra oară, titlul de cel mai bun antrenor al lumii în fotbalul feminin. „Iată-mă din nou aici", a glumit ea, în momentul în care a fost chemată pe scena londoneză. Alte 7 leoaice engleze au fost nominalizate în echipa feminină a lunii.

Wiegman a mai câștigat anterior și în 2017, 2020 și 2022.

Ea le-a felicitat pe contracandidatele sale Hayes și Giraldez, care au avut ani foarte buni la conducerea lui Chelsea, respectiv Barcelona.

Imediat după ce a primit premiul, Sarina Wiegman a aflat și componența echipei feminine FIFPRO Women's World XI, care are în componență nu mai puțin decât 7 jucătoare engleze.

Portar: Mary Earps; Fundași: Olga Carmona, Lucy Bronze, Alex Greenwood; Mijlocași: Keira Walsh, Alessia Russo, Lauren James, Ella Toone, Aitana Bonmati; Atac: Alex Morgan, Sam Kerr.

Mary Earps a fost de asemenea desemnată cel mai bun portar feminin FIFA, la concurență cu Cata Coll, din Spania, și Mackenzie Arnold, din Australia.

Ea a declarat cu ocazia acceptării premiului:

"Anul trecut am câștigat premiul, dar nu am intrat în echipa anului, iar anul acesta m-am gândit că ar putea fi invers.

"Le mulțumesc tuturor antrenorilor mei de la naționala Angliei și de la United. Sunt pur și simplu dată pe spate. Vorbesc mult despre faptul că nu a fost cea mai ușoară călătorie până aici, am luat-o pe ruta pitorească. Dar, privind înapoi acum, totul are sens. M-a făcut să fiu mult mai pregătită pentru provocările cu care mă confrunt până astăzi și să nu iau nicio zi ca fiind de la sine înțeleasă.”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Sarina Wiegman fifa