x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Schi în Valea Dorului

Schi în Valea Dorului

06 Ian 2011   •   16:44
Schi în Valea Dorului

Ca să ajungi în Valea Dorului, trebuie să porneşti din Sinaia către Cota 1.400. Pentru asta ai două variante. Fie să urci cu maşina pe un drum unde zăpada domină asfaltul, fie să apelezi la telecabină, dar asta implică să stai la o coadă ce te poate ţine pe loc chiar şi un ceas. Mai sunt unii excentrici care preferă să o ia la pas, dar nu sunt schiori, ci doar amatori de drumeţii.

Odată ajuns la "1.400", îţi încalţi clăparii, tragi bine fermoarul la geacă, îţi pui schiurile în spate şi te înscrii la coada ce s-a format la telecabina care te urcă la Cota 2.000. Acolo este paradisul amatorilor de sporturi de iarnă. Alta variantă pentru a ajunge sus nu există, aşa că eşti nevoit să aştepţi. Nu durează mult şi te vezi in telecabină. Care cu placa de snowboard, care cu schiurile, toţi vor să ajungă în Valea Dorului.

PREGATIRE. Barul din cabana de la Cota 2.000 este un fel de vestiar. Miroase a vin fiert, dar toată lumea se pregăteşte să înfrunte vântul de afară. Pe la ferestre se aude un vâjâit care te sperie. "Nu bate rău", îşi face curaj un tânăr în timp ce îşi strânge clăparii. Există trei variante de coborâre: pe Valea Soarelui, pe sub instalaţia de telescaun, şi pe Drumul de Vară, acesta din urma fiind chiar marcat cu indicatoare fosforescente.

×
Subiecte în articol: schi express