x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Secretele tenisului: ADVERSARA SIMONEI HALEP, japoneza Osaka, antrenată de partenerul Serenei Williams

Secretele tenisului: ADVERSARA SIMONEI HALEP, japoneza Osaka, antrenată de partenerul Serenei Williams

de Dan Constantin    |    21 Ian 2018   •   16:34
Secretele tenisului: ADVERSARA SIMONEI HALEP, japoneza Osaka, antrenată de partenerul Serenei Williams

Înfruntare indirectă la Melbourne între numerele 1 mondial- lidera istorică, Serena Williams, cu lidera la zi a clasamentului mondial, Simona Halep. Adversara Simonei din turul 4 al turneului turneului Australiei, Naomi Osaka, este antrenată de Alexander Bajin (Sascha Bajin), care a avut o influență notorie în viața Serenei Williams.Bajin, jucător fără mai succese în tenis, a intrat în echipa Serenei în 2007, ca partener de antrenament. A devenit rapid principalul membru al echipei, cei doi fiind de nedespărțit în competiții dar și în afara circuitului de tenis.Cunoscut în lumea tenisului ca „marele Sașa”, Bajin a rămas lângă Serena și în momentele grele din 2011, când a fost accidentată, bolnavă și a suferit o operație. De doi ani însă Bajin a dispărut din echipa Williams. Un reportaj din US Today remarca gelozia nr 1 mondial față de orice jucătoare care s-ar fi apropiat de partenerul ei. Bajin este sârb de origine, născut în 1984 la Munchen, și are cetățenie germană.

Bajin a plantat în antrenamentele cu eleva lui japoneză metode care să-i dezvolte calitățile fizice care o apropie de Serena Williams. Osaka este temută pentru serviciile ei năprasnice, viteza maximă atinsă fiind de 201km/oră. Naomi, 20 de ani, 1,80m înălțime, face impresie bună în marile turnee, unde a ajuns în ultimii doi ani în turul 3 la Wimbledon, Paris, New York.

Este o jucătoare de atac,însă cu greutăți în jocul defensiv, incomodă atunci când pune primul serviciu în teren. A câștigat din tenis 1,234 milioane dolari, cel mai bun loc în clasamentul WTA, 40, fiind ocupat în octombrie 2016. Tatăl ei este haitian, mama japoneză. Are o soră ,și ea jucătoare de tenis.

 

×