x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Siguranţa fotbaliştilor, la LPF

Siguranţa fotbaliştilor, la LPF

11 Mai 2016   •   21:20
Siguranţa fotbaliştilor, la LPF
Sursa foto: Alexandru Dobre

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN) va cere Federaţiei Române de Fotbal (FRF) ca asigurarea medicală de urgenţă la meciuri să nu mai cadă în sarcina cluburilor, ci să fie asumată de Liga Profesionistă de Fotbal (LFP) şi a FRF, pentru meciurile din Cupe şi din Ligile inferioare.

Potrivit preşedintelui AFAN, Emilian Hulubei, asumarea de către LPF şi FRF a acestor sarcini va responsabiliza instituţiile care conduc fotbalul românesc şi care, în prezent, nu îşi asumă nimic în astfel de cazuri. "În următoarea şedinţă a Comitetului Executiv al FRF vom face o propunere de modificare a Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) în ceea ce priveşte asigurarea serviciilor medicale de urgenţă. Aceste reglementări trebuie să fie aceleaşi ca în Legea sportului, care spune că organizatorul cometiţiei, în speţă LPF, trebuie să asigure o ambulanţă de tip B pe cheltuiala echipei gazdă", spune Hulubei. Acesta remarcă faptul că Legea sportului trebuie să fie superioară unui regulament intern. "În ROAF este specificat faptul că obligativitatea celor două ambulanţe stă în sarcina organizatorului de meci şi după cum ştim, o lege, în speţă Legea sportului, este deasupra regulamentului intern al unei federaţii. Vrem de asemenea să fie reglementate clar dotările pe care trebuie să le aibă ambulanţa de tip B, astfel că la începutul meciului observatorul să întocmească un proces verbal tip", a spus Emilian Hulubei.

Cazul Ekeng, în vizorul Avocatului Poporului

Instituţia Avocatului Poporului s-a autosesizat, ieri, în cazul jucătorului dinamovit Patrick Ekeng, care a decedat pe teren, vinerea trecută, şi a modului în care personalul ambulanţei care a intervenit s-a comportat. Potrivit instituţiei, "verificările vizează atât împrejurările în care s-a petrecut tragicul eveniment cât şi starea în care se găseşte sistemul de ambulanţă la nivel naţional, iar concluziile vor fi incluse în viitorul Raport Special al Avocatului Poporului privind sistemul naţional de sănătate".

Un sondaj realizat de AFAN printre 236 de jucători din Liga I a arătat că 33% dintre aceştia sunt foarte mulţumiţi de suportul medical oferit de club. 8,47% sunt foarte nemulţumiţi

Din primele rezultate ale autopsiei, cauza morţii lui Ekeng a rămas necunoscută. Medicii aşteaptă acum raportul testelor toxicologice, pentru a trage o concluzie

×