x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sorana Cîrstea e în turul secund la Indian Wells

Sorana Cîrstea e în turul secund la Indian Wells

de Redacția Jurnalul    |    10 Mar 2023   •   07:50
Sorana Cîrstea e în turul secund la Indian Wells
Sursa foto: Hepta

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat joi noaptea în turul doi al turneului de tenis WTA 1000 de la Indian Wells, Statele Unite, dotat cu premii în valoare totală de 18.943.750 dolari.

Sorana Cîrstea (83) a învins-o în primul tur al competiției pe australiana Kimberly Birrell (115 WTA), sportivă venită din calificări, în două seturi scurte, cu 6-3, 6-2, în doar o oră și 21 de minute.

Românca a început foarte bine și a condus cu 5-2 și două break-uri avans, înainte să-și cedeze serviciul. Cîrstea nu a avut însă emoții și a închis setul cu 6-3.

Un schimb de break-uri în debutul setului secund, cu game cedat la zero pe propriu serviciu a fost singurul moment de slăbiciune al Soranei, ea câștigând meciul fără mari emoții.

În turul secund ea va întâlni pe favorita numărul 19 a turneului, americana Madison Keys, numărul 20 mondial, care a avut tur liber în primul act.

Pentru calificarea în turul secund, Sorana Cîrstea va fi recompensată cu 35 de puncte WTA și 30.885 de dolari.

Cîrstea rămâne singura sportivă din România, în proba de simplu feminin, după ce Irina Begu a fost eliminată în primul tur de Linda Noskova.

În competiția de dublu sunt prezente Monica Niculescu, care joacă alături de poloneza Alicja Rosolska, precum și Gabriela Ruse, în pereche cu Marta Kostyuk.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sorana cîrstea indian wells