x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sorana Cîrstea trece în turul secund la Cincinnati cu o victorie categorică

Sorana Cîrstea trece în turul secund la Cincinnati cu o victorie categorică

de Redacția Jurnalul    |    16 Aug 2023   •   09:15
Sorana Cîrstea trece în turul secund la Cincinnati cu o victorie categorică
Sursa foto: Hepta

De mai puțin de o oră a avut nevoie Sorana Cîrstea pentru a o învinge în primul tur al turneului de tenis de la Cincinnati pe rusoaica Ekaterina Alexandrova (21 WTA), cu un categoric 6-0, 6-2, în doar 58 de minute.

Ajunsă de săptămâna aceasta cea mai bine clasată jucătoare de tenis română, după ce Simona Halep a ieșit din top 500, Cîrstea, actualmente pe 31 în ierarhia WTA, a făcut un meci despre care scorul spune tot.

În primul set, bucureșteanca a pierdut doar 7 schimburi de mingi, adjudecându-și toate cele 6 game-uri fără ca Alexandrova să câștige mai mult de două mingi într-un game.

Cîrstea și-a continuat seria de game-uri câștigătoare și în setul secund, ajungând la un total de 8, înainte ca rusoaica să câștige primul game pe propriul serviciu și chiar să facă și un break, pentru 2-2.

Au urmat alte 4 game-uri câștigate de româncă, din care ultimul foarte disputat, Cîrstea valorificând a cincea minge de meci.

În turul secund, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe favorita numărul 8 a turneului sportiva greacă Maria Sakkari, care a avut tur liber.

Prezența în turul secund îi aduce lui Cîrstea 60 de puncte WTA și un premiu de 17.930 dolari.

Tot la Cincinnati, în turul inaugural, Camelia Begu a fost învinsă de Marie Bouzkova, cu 6-2, 6-2 și a părăsit turneul american dotat cu premii în valoare de 2.788.468 dolari.

(sursa: Mediafax)

×