x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Superstaruri ale atletismului, alergători din topul mondial, confirmați la Brașov Running Festival

Superstaruri ale atletismului, alergători din topul mondial, confirmați la Brașov Running Festival

de Redacția Jurnalul    |    25 Aug 2023   •   11:00
Superstaruri ale atletismului, alergători din topul mondial, confirmați la Brașov Running Festival
Sursa foto: Hepta

Brașov Running Festival organizează, în premieră, cursa European Road Mile, ce va avea loc sâmbătă, 9 septembrie, reunind unii dintre cei mai buni alergători de semifond din Europa. Printre aceștia se numără Agnes Ngetich (KEN), ocupanta locului 6 la Campionatele Mondiale de Atletism de la Budapesta 2023.

În cursa de 10.000 consacrată elitelor, kenyanul Weldon Langat își propune doborârea recordului de 26:51, stabilit de compatriotul său Nicolas Kipkorir Kimeli, câștigătorul ediției 2022;

Samantha Harrison (GBR) și Joan Chelimo Melly (ROU), ocupantele locurilor 2, respectiv 4, în clasamentul european din 2023, vor participa la cursa feminină de 10 km;

tRUNsylvania International 10K, cursă dedicată atleților profesioniști, dar și singura cursă de șosea din România certificată World Athletics Elite Label, are loc la Brașov, pe 9 și 10 septembrie

Conform organizatorilor, cursa a devenit cunoscută în 2022 în rândul comunității alergătorilor din întreaga lume, datorită traseului extrem de rapid pe care s-au alergat performanțe istorice ale probei de 10 km pe șosea.

De asemenea, la cursa masculină de 10 km vor fi prezenți numeroși alți sportivi de talie mondială, dintre care Cornelius Kemboi, Edward Zakayo Pingua, Emanuel Kiprop, Laban Kiplimo.

Printre atletele de renume care vor participa în cursa feminină de 10 km se numără și Esther Borura (KEN), Catherine Relin (KEN), Joy Cheptoyek (UGA), Samantha Harrison (GBR) și Joan Chelimo Melly (ROU).

Sâmbătă, 9 septembrie, au loc cursele pentru copii și juniori de 800 m, 1.200 m și 3.000 m, iar duminică, 10 septembrie, se vor organiza cursele de open 5 km și 10 km dedicate adulților.

Cursele se desfășoară pe o buclă cu o lungime de 3.494 m, folosind aceeași linie de sosire, dar având puncte de plecare ce variază în funcție de lungimea etapei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atletism Brașov Running Festival