x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tenis în scaun rulant în România

Tenis în scaun rulant în România

de Georgiana Ionita    |    09 Mai 2016   •   15:18
Tenis în scaun rulant în România
Sursa foto: Ciprian Dumitrescu

În acest weekend, la Izvorani, a avut loc cel de-al doilea turneu internațional de tenis în scaun rulant, Bucharest Open Wheel­chair Tennis categoria ITF3. 32 de sportivi din 17 țări s-au întrecut cu entuziasm, în ciuda condițiilor meteo nefavorabile, pentru premi­ile în valoare de 12.000 USD.

Anul acesta se împlinesc 40 de ani de la prima partidă de tenis în scaun rulant, jucată de Brad Parks, iar în prezent există un circuit de peste 170 de turnee internaționale. Bucharest Open Wheelchair Tennis se află la cea de-a doua ediție și a fost organizat de Fundația dar

Licinium în parteneriat cu Federația Română de Tenis și forul mondial. Competiția a fost foarte strânsă, cu meciuri cu durată de peste două ore, iar câștigătorul turneului la simplu masculin, Frederic Cattaneo, locul 14 ITF, a învins cu 6-2, 6-2 în fața lui Kamil Fabisiak din Polonia, favo­ritul numărul 3 al turneului, locul 26 ITF. La fete, britanica Louise Hunt, locul 12 ITF, s-a impus cu scorul de 5-7, 6-1, 6-4 împotriva americancei Kaitlyn Verfuerth, locul 27 ITF, după un meci care a durat 2 ore și 30 de minute. Condițiile meteo nefa­ vorabile au impus schimbarea locației, a spațiului de joc și a determinat mici modificări în program, astfel că a fost necesar ca jucătorii să se adapteze unui adevărat tur de forță. Eveni­mentul a avut 35 de ambasadori onorifici, printre care vedete din lumea sportului precum Sandra Izbașa, Marian Drăgulescu, Monica Iagăr, Cristina Vărzaru sau Nicoleta Grasu.

Bucharest Open Wheelchair Tennis este rodul unui parteneriat între Fundaţia Licinium, Federaţia Română de Tenis şi Federaţia Internaţională de Tenis prin care este promovat sportul de performanţă în rândul tinerilor cu handicap.

×