x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turneul de la la Sydney. Simona Halep s-a calificat în sferturi, după prima sa victorie din 2016

Turneul de la la Sydney. Simona Halep s-a calificat în sferturi, după prima sa victorie din 2016

12 Ian 2016   •   11:35
Turneul de la la Sydney. Simona Halep s-a calificat în sferturi, după prima sa victorie din 2016
Turneul de la la Sydney. Jucătoarea română de tenis Simona Halep a câştigat, marţi, primul său meci disputat în 2016, 6-4, 2-6, 6-1 cu Caroline Garcia (Franţa), şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Sydney, dotat cu premii totale de 687.900 dolari.

Halep, numărul doi mondial şi principala favorită a turneului de la Sydney, unde a intrat direct în optimile de finală, s-a impus după o oră şi 53 de minute, meciul fiind echilibrat, mai puţin în ultima sa parte, când românca s-a desprins decisiv.

Simona, care a renunţat săptămâna trecută la turneul de la Brisbane, din cauza accidentării la tendonul lui Ahile, a cerut de două ori intervenţia medicului în meciul cu Garcia, dar a putut să îl ducă până la capăt.

Turneul de la la Sydney. Garcia a început bine meciul şi a condus cu 1-0 şi 2-1, dar Halep a egalat de fiecare dată, iar apoi a reuşit un break, desprinzându-se la 4-2. La 5-3, Garcia a ratat o minge de break, iar apoi Simona a încheiat primul set cu 6-4, în 43 de minute.

Franţuzoaica a condus ostilităţile şi în setul secund, având un ghem avans până la 3-2, când a reuşit să câştige pe serviciul Simonei şi s-a dus la 4-2. Garcia a făcut apoi 5-2, iar Halep, în ciuda faptului că s-a consultat din nou cu antrenorul Darren Cahill (a făcut-o şi după primul set, n. red.), a cedat setul cu 2-6, în 33 de minute.

Garcia a luat primul ghem şi în setul decisiv, după ce Simona Halep a irosit o minge de break, dar românca a jucat din ce în ce mai bine, iar adversara nu s-a mai regăsit. Halep a adunat punct după punct, ghem după ghem şi s-a impus clar, cu 6-1.

Turneul de la la Sydney. Românca şi-a asigurat un cec de 19.660 dolari şi 100 de puncte WTA.

Halep (24 ani), după ce a trecut de Caroline Garcia (22 ani, 34 WTA), va juca în sferturi cu Karolina Pliskova (Cehia), cap de serie numărul cinci, victorioasă în optimi cu 6-3, 6-0 în faţa rusoaicei Anastasia Pavliucenkova.

Simona s-a impus în ambele partide jucate până acum cu Pliskova (23 ani, 11 WTA), disputate anul trecut, cu 6-4, 7-6 (4) în finala de la Dubai şi cu 6-4, 6-4 în optimi la Indian Wells (unde a câştigat, de asemenea, titlul).

×
Subiecte în articol: simona halep turneul de sydney