x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tyler Hamilton: "L-am văzut pe Lance Armstrong injectându-şi EPO".

Tyler Hamilton: "L-am văzut pe Lance Armstrong injectându-şi EPO".

20 Mai 2011   •   07:54

Se inmultesc vocile care il acuza de dopaj pe Lance Armstrong, recordmenul victoriilor in Turul Frantei. Fost coleg al lui Armstrong, Tyler Hamilton a declarat pentru postul american CBS ca l-a vazut pe acesta injectandu-si EPO, la Turul Frantei din 1999, anul primei din cele sapte victorii ale texanului.

"Am vazut EPO in frigiderul sau. L-am vazut pe Armstrong injectandu-si EPO de mai multe ori. Toti am facut acest lucru, si eu am facut-o de cateva ori. Armstrong a luat ceea ce luam toti...majoritatea plutonului. EPO, testosteron, tranfuzii sangvine...", a declarat Hamilton in emisiunea "60 de minute", care va fi difuzata, duminica, dar din care au fost publicate joi seara mai multe pasaje.

Hamilton a explicat ca Armstrong a luat EPO pentru a se pregati de Turul Frantei 2000 si 2001 si ca a fost depistat pozitiv in 2001, la Turul Elvetiei, o proba dinaintea Turului Frantei.

"20 de ani de cariera. 500 de controale antidoping in lumea intreaga, in afara si in competitie. Niciodata nu am fost depistat pozitiv. Faptele vorbesc de la sine", a reactionat Armstrong, retras din activitate, pe Twitter.

"Interesul pentru bani si setea de publicitate nu dovedesc nimic: Lance Armstrong este cel mai controlat sportiv din istorie", a spus si avocatul texanului, Mark Fabiani.

Aceste acuzatii intervin la un an dupa cele ale lui Floyd Landis, coechipierul lui Armstrong la US Postal in perioada 2002 - 2004. In aceasta baza, o ancheta federala a fost lansata in SUA in vara anului 2010 privind posibila utilizare de fonduri publice cu scopuri ilicite (de exemplu, trafic sau utilizare de produse dopante) si condusa de procurorul Jeff Novitzky, care s-a ocupat si de cazul Balco in 2003. US Postal era o echipa finantata de guvernul american.

Hamilton, in varsta de 40 de ani, a negat mereu ca s-a dopat. El s-a retras din activitate dupa ce a fost suspendat opt ani, in 2009, ca urmare a incalcarii, pentru a doua oara, a regulilor antidoping. In 2004, el a fost primul sportiv depistat pozitiv prin transfuzie sangvina si in 2009 el a fost controlat pozitiv cu un steroid anabolizant (DHEA), o substanta aflata int-un medicament pe care il lua pentru tratarea unei depresii cronice.

×
Subiecte în articol: ciclism armstrong sporturi