x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Victorie impresionantă a Emmei Răducanu în primul tur la Citi Open

Victorie impresionantă a Emmei Răducanu în primul tur la Citi Open

03 Aug 2022   •   13:21
Victorie impresionantă a Emmei Răducanu în primul tur la Citi Open
Sursa foto: Hepta

După o prestație dezamăgitoare la ediția din acest an a turneului de la Wimbledon, Emma Răducanu a revenit la turneele nord-americane de vară, care i-au adus titlul de Grand Slam în urmă cu un an, și a obținut o victorie în fața americancei Louisa Chirico.

Venită din calificări, Louisa Chirico a cedat în fața britanicei, în primul tur al turneului Citi Open de la Washington, fiind învinsă cu 6-4, 6-2.

Campioana în exercițiu de la US Open, Răducanu, cap de serie nr. 2, a avut nevoie de o oră și 27 de minute pentru a o elimina pe Chirico, numărul 216 mondial, și a trece în turul al doilea.

„Cu siguranță mă simt foarte bine să obțin o victorie aici, în D.C.", a declarat Răducanu în conferința de presă de după meci, citată de site-ul oficial wtatennis.com.

"Cred că a juca orice prim tur este întotdeauna destul de provocator. Apoi, când nu ești neapărat atât de prezent în meci, lucrurile mici nu sunt neapărat corecte. Este important să rămâi calm."

Răducanu, numărul 10 mondial, și-a apărat bine serviciul în timpul confruntării, câștigând 76 la sută din puncte în spatele primului și celui de-al doilea serviciu. Răducanu și-a pierdut serviciul doar o singură dată în meci și a transformat, de asemenea, patru din cele 10 mingi de break.

Chirico, cu o lovitură robustă, a avut cu cinci lovituri câștigătoare mai mult decât Raducanu în această confruntare, dar jucătoarea venită din calificări a făcut 42 de erori neforțate, mai mult decât dublul celor 18 ale lui Raducanu.

Răducanu a fost la un punct distanță de un avantaj de 3-0, cu dublu break, în setul inaugural. Chirico, însă, a lovit un voleu câștigător pentru a anula această șansă și a reveni în cele din urmă la egalitate la 3-3.

Cu toate acestea, un retur puternic i-a permis lui Răducanu să recupereze avantajul de break la 5-4, iar britanica de 19 ani a reușit apoi să se impună cu un game la zero pentru a consolida break-ul și a câștiga primul set.

În setul al doilea, Răducanu a transformat a treia sa minge de break din game-ul 2-2 pentru a trece în avantaj, iar de aici încolo nu a mai avut probleme, câștigând ultimele cinci game-uri ale meciului, dintre care cele de pe propriul serviciu fiind adjudecate fără a ceda vreun punct.

Răducanu va avea acum prima întâlnire din circuit cu Camila Osorio (67 WTA) din Columbia, în turul al doilea. Osorio a întrerupt o serie de cinci meciuri pierdute, eliminând-o marți pe fosta campioană de la Australian Open, Sofia Kenin.

×
Subiecte în articol: emma raducanu citi open