x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Spre o finala Portugalia - Cehia

Spre o finala Portugalia - Cehia

29 Iun 2004   •   00:00

Euro vazut din Germania - MARCEL RADUCANU

Am vazut meciul Cehia - Danemarca la un prieten portughez, care are un restaurant specific si unde mi-am adus aminte de copilarie. Aici toata lumea serveste masa cu mana, lucru care mi-a placut teribil. Revenind la fotbal, amicul meu mi-a spus de la inceput ca formatia Cehiei va defila, lucru care s-a intamplat. In plus, mi-a indicat si o finala intre cehi si Portugalia. Asa sustin si eu acum, cu toate ca este posibil ca Olanda sa le incurce pe gazde. Partida de la Porto a inceput cu studiu reciproc si asa a continuat intreaga prima repriza. Danemarca s-a aparat foarte bine si a incercat sa joace pe contraatac. Au avut posesia, lucru care nu le-a convenit cehilor. Numai ca dupa pauza lucrurile s-au schimbat total.

S-a vazut ce inseamna sa ai un jucator, ma refer la atacantul Koller, care sa stie sa profite de o oportunitate. A urmat un iures de 10 minute al cehilor si meciul era terminat. Eu am crezut la inceput ca e o gluma cu aceasta echipa, insa ea a dovedit ca este tare. Joaca in viteza, tehnic, direct pe poarta si tine un tempo ridicat pe toata durata partidei, lucru care deranjeaza orice adversar. Il mai au si pe Poborsky, a carui experienta a cantarit decisiv si in meciul cu Danemarca. A centrat la primul gol si l-a lasat singur pe Baros pentru 2-0, cu o pasa de geniu. Plus Nedved. Despre Danemarca, doar ca este o echipa disciplinata, dar atat. Joaca ceea ce stiu, stil nordic, cu mingi pe sus, dar de data asta nu a mai tinut. Personal, ma bucur de doua ori ca a fost eliminata: pentru ce a facut Romaniei si pentru "blatul" cu fratii lor suedezi. Dumnezeu a facut dreptate insa si au plecat amandoua acasa.

Ziarul Bild de azi (n.r. - ieri) face mare scandal pe "cazul Makaay", dupa ce olandezul a iesit in timpul prelungirilor din teren la meciul cu Suedia, pentru a merge la toaleta, fara sa-l anunte pe arbitru. "Pipi scandal" este titlul tradus in romaneste. Si cred ca au dreptate ziaristii nemti. Cum Makaay avea deja un cartonas galben, arbitrul trebuia sa i-l acorde pe al doilea si sa il elimine, lucru care ar fi fost in avantajul Suediei.

×
Subiecte în articol: sport