x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA - DINAMO 1-0 / Andone, amendat

STEAUA - DINAMO 1-0 / Andone, amendat

11 Apr 2005   •   00:00

Infrangerea suferita in derby-ul din Ghencea a tensionat la maximum atmosfera la Dinamo. Consecinta esecului este amendarea jucatorilor si a antrenorului principal.



  • de MIHAI IGIROSANU, DANIEL STAN

  • ANTITEZA. Mirel Radoi a fost printre cei mai buni jucatori de pe teren, facandu-l anonim pe Claudiu Niculescu (in alb)
    Imediat dupa finalul confruntarii cu Steaua, mai multi oficiali dinamovisti l-au acuzat pe antrenor de esec. Vicepresedintele Gigi Netoiu ar fi spus, intr-un cerc restrans, ca tehnicianul este mai mult cu gandul in Turcia, de unde are o oferta prin intermediul bunului sau prieten, Mircea Lucescu.

    TIRADA. Oficial, Netoiu l-a acuzat pe antrenor ca, intr-un meci decisiv, a facut experimente, titularizandu-i pe Gaev, Ionut Balan si Ilin, in timp ce Florentin Petre a fost folosit pe banda stanga. "Indiferent ce probleme are Semeghin in afara terenului, trebuia sa fie titular. Andone a pierdut meciul. Putea sa joace cu Ilin si cu Balan in alt meci, nu cu Steaua. A gresit!", a declarat Netoiu.

    MOTIV. Neoficial, supararea "Comandantului" a plecat de la schimbarea lui Grigorie, considerat copilul de suflet al oficialului dinamovist. Se pare ca Netoiu ar fi aflat ca Andone nu-l agreeaza pe Grigorie, de aici plecand si motivul acuzelor. Mai mult, Netoiu ar fi plusat: "Va spun eu ca lui Andone nu-i mai arde de Dinamo. Este cu gandul in Turcia, unde Mircea Lucescu i-a aranjat un angajament din vara". In plus, se pare ca tehnicianul va fi amendat cu 5.000 de dolari, conform ROI, intrucat cucerirea titlului, unul dintre obiective, este aproape de a fi ratat.

    SEMEGHIN NU COMENTEAZA
    Criticile lui Gigi Netoiu indreptate impotriva antrenorului Ioan Andone au plecat de la nefolosirea in meciul cu Steaua a lui Dorin Semeghin, fotbalist scos din lot de Ioan Andone pentru viata nesportiva. "Ii multumesc domnului Netoiu ca ma apreciaza, insa daca antrenorul a luat decizia de a merge la echipa a doua, m-am conformat. Nu stiu daca eu as fi putut face mai mult decat colegii mei, dar eu sper sa revin la prima echipa cat mai curand", a declarat Semeghin. Referitor la viitorul sau, jucatorul a precizat: "Deocamdata mai am contract trei ani si jumatate cu Dinamo. Nimeni nu mi-a spus ca voi fi nevoit sa plec din vara". Surse din cadrul gruparii din Stefan cel Mare sustin ca Semeghin are cel mai mic contract din lot. "Nu imi place sa discut aspecte financiare, dar este adevarat ca am un contract foarte mic."

    PRECAUTIE
    Victoria cu Dinamo nu i-a entuziasmat pe jucatorii Stelei si pe Walter Zenga. Ros-albastrii se gandesc acum la confruntarea de maine, cu Rapid, care i-ar putea distanta in fruntea clasamentului. "Toata lumea trebuie sa stie ca inca nu suntem campioni, chiar daca am batut Dinamo si daca vom bate si Rapidul. Mai sunt destule echipe cu care sa jucam." Si Dorinel Munteanu s-a situat pe aceeasi linie: "Acum urmeaza meciul cu Rapid, pe care trebuie sa-l castigam. Dar, chiar daca vom reusi asta, nu ne putem considera campioni. Mai sunt 12 meciuri". Miercuri, contra Rapidului, antrenorul Walter Zenga va reveni pe banca de rezerve.

    SATISFACUT
    Patronul Stelei, Gigi Becali, s-a aratat foarte satisfacut dupa meci si deloc emotionat inaintea meciului cu Rapid. "Nu am avut emotii deloc, pentru ca nu le-am dat nici o sansa. Sunt bucuros ca am luat trei puncte si cred ca meciul cu Rapid nu va fi mai greu decat cel cu Dinamo. In mare parte, miercuri se decide campionatul." Dorinel Munteanu a explicat si modul in care stelistii au privit meciul cu Dinamo: "Ne-am gandit la cele trei puncte si cum sa castigam mai usor. Nu ne-a interesat sa-i umilim. Obiectivul nostru este sa castigam campionatul. Se pare ca presedintele Mihai Stoica ne poarta noroc de cand sta pe banca".
    ×
    Subiecte în articol: sport dinamo andone netoiu