x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA – FC VASLUI 1-1 / Neputinţă în Ghencea

STEAUA – FC VASLUI 1-1 / Neputinţă în Ghencea

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    28 Feb 2009   •   00:00
STEAUA – FC VASLUI 1-1 / Neputinţă în Ghencea

Deşi n-a jucat rău, echipa lui Marius Lăcătuş nu a reuşit decât un egal contra lui FC Vaslui, confirmând regula starturilor ratate în retur din ultimii şapte ani.



Doar un punct pentru Steaua în prima etapă din retur. Nervi în tribune, unde suporterii au continuat să-l atace frontal pe Gigi Becali, nervi şi pe gazon, şi la oficială, unde neputinţa "roş-albaştrilor" din ofensivă l-a determinat pe patron să atace aproape jumătate de echipă.

SURPRIZA A VENIT DIN PORTUGALIA
După numai opt minute, noul implant brazilian Wesley, proaspăt adus din Portugalia, l-a executat din cădere pe Zapata, după ce Milisavljevici a croşetat aproape întreaga defensivă a Stelei. La 1-0, tot Vasluiul a continuat să conducă ostilităţile, balanţa echilibrându-se de-abia prin minutul 20, după ce Bogdan Stancu, titularizat surprinzător de Lăcătuş, a dat semnalul deşteptării printr-un şut care s-a scurs pe lângă poarta lui Kuciak. Acelaşi Stancu îşi reglează tirul în minutul 25, pentru ca trei minute mai târziu să nu mai greşească ţinta, egalând printr-o execuţie din semifoarfecă, pe colţul lung. Până la final, Steaua a alergat de una singură după golul unei victorii care nu mai avea să vină, cu toate că majoritatea fazelor periculoase au venit la poarta moldovenilor. De contabilizat ar mai fi doar eliminarea lui Toja din minutul 85, pentru cumul de cartonaşe. "Cred că am avut şi puţin ghinion. Echipa a jucat binişor, dar nu puteam realiza mult mai multe, câtă vreme doi jucători au fost pe dinafară. Kapetanos n-a fost inexistent, ci a fost jucător în minus, deoarece toate baloanele pentru care echipa muncea şi i le aducea în faţă au fost irosite de el, date direct la adversar. Dayro Moreno a frecat menta, n-a făcut absolut nimic. De fapt, tot flancul stâng, cu Moreno şi Golanski, a fost slab, pentru că nici polonezul n-a urcat în atac. Pe dreapta, Ogăraru, care e jucător bun şi a avut evoluţie bună, n-a fost totuşi jucătorul determinant care ar putea să fie. Cu Semedo m-am lămurit definitiv, mi-am luat ţeapă când l-am cumpărat de la Cluj. La toate aceste lucruri adăugaţi şi că Haţeganu, fără să influenţeze rezultatul, a tras uşor cu Vasluiul, deoarece îi este frică de Adrian Porumboiu. Toţi arbitrii se tem de Porumboiu, pentru că are gura mare", a declarat la final Gigi Becali. Acesta a precizat că suporterii care l-au contestat la scenă deschisă nu vor mai putea intra pe stadion: "Sunt nişte vagabonzi. Nu mă afectează faptul că mă înjură, dar vom aplica legea şi ei nu vor mai intra pe stadion. Câte 20-30, treptat, să vedem dacă o să mă înjure la nesfârşit".

"Am avut şi puţin ghinion, dar nu puteam mai multe câtă vreme l-am avut în teren pe Kapetanos, care a fost jucător în minus, în timp ce Dayro Moreno a frecat menta."
Gigi Becali - patron Steaua

"Poli" Iaşi – Universitatea Craiova 1-0

Istoria s-a repetat. Cu un adevărat complex la Iaşi, unde n-a mai bătut din 1985, Craiova a plecat ieri învinsă de sub Copou, la capătul unei partide în care oltenii au evoluat din minutul 22 în inferioritate, australianul Mitchell (foto) primind foarte uşor al doilea cartonaş galben din partea lui Sorin Corpodean, după o ciocnire între Andrei Cristea şi Mircea Bornescu. Veniţi cu gânduri mari, oltenii au început tare, având două ocazii de gol în primele 15 minute. Cu avantajul unui om de la jumătatea primei reprize, echipa lui Cristiano Bergodi a echilibrat, dar pauza a găsit tabela neschimbată. În cea de-a doua parte, Cristi Bratu a marcat în minutul 58 după o centrare a lui Bratu, în timp ce oaspeţii au continuat să se întreacă în ratări la poarta lui Brăneţ, unde au contabilizat nu mai puţin de două bare şi alte trei ocazii uriaşe de egalare, meciul terminându-se cu un şut din vole pe lângă poartă al portarului Bornescu, venit până în careul gazdelor. Pe rând, Dorel Stoica, Găman şi Florin Costea au avut golul în vârful ghetei, însă ieri n-a fost ziua oltenilor. De partea cealaltă, după această victorie, Iaşiul visează cu ochii deschişi la salvarea de la retrogradare, dar e posibil ca norocul de ieri să nu-şi facă abonament sub dealul Copoului la fiecare partidă. (Dragoş Stoica)

×
Subiecte în articol: sport