x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA / Lăcătuş, la loc comanda

STEAUA / Lăcătuş, la loc comanda

de Ionut Paduraru    |    17 Dec 2008   •   00:00
STEAUA / Lăcătuş, la loc comanda

Forţat să demisioneze în urmă cu nici două luni, după declaraţiile jignitoare ale patronului Gigi Becali de la finalul meciului cu Lyon, Marius Lăcătuş a fost anunţat ca fiind iar antrenorul echipei.



Zvonurile potrivit cărora Becali intenţionează să-l demită pe Dorinel Munteanu s-au adeverit luni seară, când patronul grupării din Ghencea a anunţat că a ajuns la o înţelegere cu fostul tehnician Marius Lăcătuş, care demisionase la 27 octombrie, după ce pierduse cu
3-5 meciul cu Olympique Lyon în Liga Campionilor. “Lăcătuş este noul antrenor. L-am pus deoarece Steaua juca mai bine cu el decât a făcut-o cu Dorinel. Am şi recunoscut că am făcut o greşeală că i-am acceptat demisia lui Lăcătuş atunci, după meciul cu Lyon, când am spus nişte vorbe la supărare. Am considerat că Steaua are mai multe speranţe la titlu cu Lăcătuş pe bancă decât cu Dorinel. Jucătorii nu sunt dezorientaţi. S-au bucurat foarte tare când au auzit totul. Lăcătuş va avea 250.000 pe an, 250.000 dacă ia campionatul, 200.000 dacă intră în Liga Campionilor”, a spus Becali, care a anunţat ieri că se va retrage din viaţa publică, urmând a fi doar “bancher, patron de televiziune, patron de echipă de fotbal şi oier”.

Bani pentru Dorinel

Gigi Becali a mai anunţat că fostul antrenor al Stelei, Dorinel Munteanu (foto), va primi 130.000 de euro pentru a-şi rezilia contractul, negocierile făcându-se prin intermediul impresarului acestuia, Aurel Marinescu. “Dorinel este supărat, şocat. Aştepta măcar un telefon înainte de a fi anunţată public demiterea lui”, a spus Marinescu. Munteanu ar putea să se întoarcă la Universitatea Cluj, echipă la care a renunţat pentru a veni în Ghencea. “Nu poţi să-ţi dai seama după doar o lună şi jumătate de valoarea unui antrenor. Să nu uităm ce program infernal a avut. Dacă vrea să se întoarcă, eu oricând trec în planul doi”, a spus ieri Gică Mihali, instalat principal la
“U” după plecarea lui Dorinel.

Amendă

Clubul din Ghencea a scăpat uşor după incidentele provocate de fani la meciul cu Bayern, de la Munchen, când suporterii au aprins torţe în tribună. Steaua a primit din partea UEFA doar o amendă de 3.000 de euro. Sancţiunea a fost minimă, deoarece UEFA a considerat că reprezentanţii clubului gazdă i-au identificat şi sancţionat rapid pe spectatorii care au aruncat torţele. FC Steaua urmează să primească o nouă amendă şi pentru incidentele de la meciul cu Fiorentina (0-1).

Regulamentar

Deşi iniţial a declarat că Lăcătuş nu mai poate pregăti Steaua în acest an, Mircea Rădulescu, şeful Şcolii Naţionale de Antrenori, s-a răzgândit ieri. “Am avut o discuţie cu juriştii care au conceput această prevedere referitoare la antrenori. Au fost de acord că un antrenor care se întoarce, într-un sezon competiţional, pe banca tehnică a aceleiaşi echipe, reprezintă o situaţie de excepţie şi nu contravine regulamentelor, astfel încât Lăcătuş se poate întoarce la Steaua. Vom adăuga o clauză în regulament după această situaţie. În urma acestui fapt, Dorinel Munteanu mai poate pregăti doar pe Universitatea Cluj în acest sezon”, a spus Rădulescu.

“Lăcătuş a plecat după cuvintele foarte urâte adresate de patron. Nu mă puneţi să comentez întoarcerea lui, pentru că ţin foarte mult la Marius Lăcătuş şi nu vreau să îl jignesc”
Emerich Ienei - fost antrenor Steaua

×
Subiecte în articol: sport steaua lacatus dorinel