x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Lyon 0-3 / Jos palaria, Lyon!

Steaua - Lyon 0-3 / Jos palaria, Lyon!

de Florin Gongu    |    28 Sep 2006   •   00:00
Steaua  -  Lyon 0-3 / Jos palaria, Lyon!

Desi mahniti, Becali, Olaroiu si jucatorii au elogiat forta campioanei Frantei.

Demonstratia de forta a francezilor, aplaudata frenetic la final de public, a spulberat pana si optimismul incurabil al patronului Gigi Becali. Antrenorul Cosmin Olaroiu si jucatorii Stelei au fost si ei impresionati de valoarea campioanei Frantei.

"Nu am avut emotii, pentru ca dupa primele15 minute mi-am dat seama ca, daca jucam 100 de ani, tot nu putem sa le dam gol. Nu am avut nici o sansa, nu ne-au dat nici o sansa. Se poate specula ca am primit un gol aiurea, dar chiar daca intrai cu 0-0 la pauza, ei jucau altceva dupa aceea. Este prea mare diferenta de valoare intre noi si Lyon", a spus, resemnat, patronul Stelei, Gigi Becali.

CONFIRMARE. Antrenorul Cosmin Olaroiu nu era nici el surprins de forta adversarului. "Am intalnit o echipa, asa cum am anticipat, extrem de puternica, organizata si care ne-a dat putine sanse. In repriza a doua, o echipa ca Lyon a stiut sa fructifice avantajul de un gol cu care a intrat la pauza. Chiar daca apoi au inscris dintr-o faza fixa, au stapanit jocul, ne-au dominat din punct de vedere fizic. Totusi, chiar daca am pierdut, cred ca diferenta de scor este mare fata de raportul de forte din teren." Tehnicianul stelist a mai explicat: "Era evidenta diferenta intre cele doua echipe, dar ne-am straduit sa facem fata unui asemenea joc. Nu este deloc usor sa joci in fata unei asemenea echipe. Nu am reusit sa avem o posesie si este greu sa rezisti daca nu ai posesie. Daca nu tii mingea, este greu sa rezisti pana la final. Nu cred ca victoria francezilor poate fi pusa la indoiala".

JUCATORI. Banel Nicolita a sintetizat si el: "S-a vazut ca au o experienta mai mare in Liga Campionilor. In cariera mea, n-am intalnit o echipa mai puternica. Era si normal ca publicul sa-i aplaude". Mihata Nesu a fost realist: "A fost un meci intre o echipa valoroasa si una care a ajuns dupa zece ani in Liga Campionilor si care mai are de muncit pentru a ajunge la nivelul celorlalte echipe". Turnurile de control ale defensivei steliste au laudat si ele pe Olympique Lyon. "Cred ca Lyon va castiga la pas grupa, poate chiar fara infrangere. Este o echipa completa", a spus Sorin Ghionea, in vreme ce Dorin Goian a declarat: "Au demonstrat ca sunt mai buni si ca sunt o echipa mare. Lyon este o candidata certa la cucerirea trofeului. Sper sa fim mai curajosi cu Real si sa prindem o zi mai buna".

ANTRENAMENT CU PUBLIC
Pentru Real Madrid, meciul cu Dinamo Kiev a fost un simplu antrenament. Elevii lui Fabio Capello au invins cu 5-1 intr-o partida care a consemnat revenirea lui Ronaldo pe Santiago Bernabeu, dupa cinci luni de absenta. Totodata, Raul a marcat in fata ucrainenilor primele goluri in Liga Campionilor dupa un an. O dubla a lui Van Nistelrooy, una a lui Raul si un gol al lui Reyes au adus victoria madrilenilor, in timp ce pentru Dinamo Kiev a inscris Milevski. Ucrainenii au jucat in inferioritate din minutul 68, cand portarul Oleksandr Sovkovski a fost eliminat. Victoria clara a "albilor" nu l-a multumit decat partial pe Capello, care s-a plans de greselile defensive ale jucatorilor sai: "Sunt lucruri care nu mi-au placut. Au fost erori in aparare si nu vom avea intotdeauna un adversar care sa ne permita atat de mult". Antrenorul italian a folosit urmatoarea echipa: Casillas - Mejia, Cannavaro, Sergio Ramos, Roberto Carlos - Emerson, Diarra - Reyes (’46 Beckham), Guti, Raul (’84 Robinho) - Van Nistelrooy (’72 Ronaldo). Steaua va juca impotriva Realului la 17 octombrie, la Bucuresti. (Delia Gomoescu)

JANDARMERIA, CE RUSINE!
Publicul de pe Ghencea a fost admirabil la revederea favoritilor pe propriul teren. Ei nu i-au putut uita insa pe cei care i-au "macelarit" la meciul cu Dinamo, jandarmii, scandand de multe ori contra lor, cerand "libertate pentru suporteri". Din pacate, niste jandarmi grasi si certati cu limba romana si-au dat iar in petic, umilindu-i pe ziaristii acreditati la meci, umblandu-le prin buzunare si confiscandu-le brichetele, sub pretextul sa nu arunce cu ele pe teren! Nici nu mai surprinde, atat timp cat in comunicatele adresate presei, in care anunta efectivele angrenate, Jandarmeria a crezut ca participa la meciul Steaua - Rapid!

"Nu fiti resemnati"

INSTRUCTIE. Malouda a trecut lejer de Lovin (20), de Paraschiv (22) si de Nicolita (16)
Houllier, un antrenor perfect pentru o echipa perfecta

Experimentat si versat, antrenorul lui Olympique Lyon a oferit un discurs plin de realism dupa ce echipa sa pusese in scena o partitura impresionanta. Gerrard Houllier a laudat prestatia echipei sale, dar n-a uitat sa laude Steaua si sa condamne resemnarea mult prea vremelnica a presei si a celor din jurul campioanei Romaniei.

CONSTATARI. "Sunt multumit de rezultat si de performanta obtinuta. A fost o demonstratie de fotbal de calitate si de sange rece.

S-a dat dovada de multa inteligenta in gestionarea meciului si uneori a fost nevoie de rezistenta, de seriozitate pentru a controla partida", si-a inceput discursul tehnicianul francez. "Chiar daca am avut sansa la primul gol, in urma unei greseli a portarului advers, noi am mai marcat si alte goluri, deci am fost mai buni. Victoria este cu atat mai apreciabila, cu cat Steaua este printre cele mai bune echipe din Europa, dupa ce a batut la Kiev cu 4-1. Poate ca am facut ca meciul sa para usor, dar a fost greu", a completat Houllier.

MANDRIE. Intrebat ce a simtit cand echipa sa a fost aplaudata la scena deschisa pe final, francezul a spus: "Sunt mandru sa fiu antrenorul unei formatii pe care o ador". La final, Houllier a avut un mesaj pentru romani. "Nu inteleg resemnarea voastra. A presei si a jucatorilor. Lyon a fost foarte puternica in acest meci, asa cum a fost si impotriva Realului. Steaua mai are de jucat cu Real si se poate intampla orice, inclusiv sa castige." Presedintele francezilor, Jean-Michel Aulas, a remarcat dupa partida: "Stiam ca publicul roman este cald, dar acum il respect foarte mult pentru ca ne-a aplaudat dupa golul trei. Este o dovada de mare respect pentru noi".

INCURAJARE
"Am avut sansa la primul gol, dar in partea a doua am reusit sa ne facem jocul si sa ne cream ocazii. Ne dorim sa castigam Liga Campionilor. Avem voie sa visam. Steaua poate sa se califice, este la egalitate de puncte cu Real Madrid si mai raman 12 puncte in joc, deci se poate intampla orice"
Juninho Pernambucano
COMENTARII
Presa franceza a alocat spatii importante partidei din Ghencea. "Lyon e un capcaun" si "Profesorul Lyon" sunt doua dintre titlurile cotidianului L’...quipe. "Lyon se impune in liniste" si "Lyon, implacabila" au fost titlurile site-ului football.fr, in vreme ce La Tribune comenteaza: "OL a impresionat din nou Europa dupa victoria de la Bucuresti. Fred, Tiago si Benzema au facut sa explodeze fosta campioana a Europei din 1986". "Se vor opri oare intr-o zi?", se intreaba Le Progres.
NOAPTE NEAGRA PENTRU ITALIENI
Aseara s-au consumat ultimele meciuri ale etapei secunde din grupele Champions League. Cu Cristi Chivu titular, AS Roma s-a vazut condusa din debutul meciului pe "Mestalla". A revenit prin Totti, dar s-a sufocat sub presiunea impusa de Valencia si a cedat cu 2-1. Surpriza negativa a venit de la campioana decisa la "masa verde", Inter Milano, care a cedat in fata lui Bayern München chiar pe propriul teren, scor 0-2. In schimb, team-urile din Albion au obtinut toate punctele puse in joc. Chelsea s-a distrat la Sofia, cu Levski, scor 3-1, iar Liverpool a trecut cu 3-2 de Galatasaray. O alta mare surpriza putea veni de la Bremen. Werder a condus pana in minutul 89, atunci cand Lionel Messi a reusit egalarea si i-a facut un frumos cadou antrenorului Rijkaard de ziua lui. De remarcat si victoria cu 1-0, in deplasare, obtinuta de PSV Eindhoven in fata lui Bordeaux. La Moscova, Spartak a visat mult, dar nu a reusit decat un 1-1 in fata portughezilor de la Sporting. Putin mai la vest, dar in Ucraina, Sahtiorul condus de Mircea Lucescu avea obligatia sa spele din rusinea acelui 0-4 inregistrat in primul meci, la Roma. Insa grecii de la Olympiakos s-au dovedit o nuca foarte tare. Chiar daca Marica a marcat un nou gol, la final, tabela a inregistrat doar egalitate, scor 2-2. (Ovidiu Ciutescu)

×
Subiecte în articol: sport steaua echipa lyon