x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA – POLI IAŞI / Încă mai speră la titlu

STEAUA – POLI IAŞI / Încă mai speră la titlu

de Ionut Paduraru    |    14 Mar 2009   •   00:00
STEAUA – POLI IAŞI / Încă mai speră la titlu

Antrenorul stelist, Marius Lăcătuş, crede că echipa sa mai poate lupta pentru câştigarea campionatului, un prim pas în acest sens fiind obţinerea unei victorii în meciul de azi.



Lăcătuş spune că jucătorii săi sunt mai valoroşi decât cei de la Iaşi, dar că acest lucru trebuie demonstrat şi pe teren. “Sper ca reacţia elevilor mei să fie una pozitivă după duşul rece de la Braşov şi după meciul din prima etapă. Dacă reacţia lor este pozitivă, nu poate exista decât un singur învingător, Steaua. Este o diferenţă de valoare între jucătorii Stelei şi cei ai Politehnicii Iaşi, dar ei trebuie să demonstreze asta pe teren”, a spus tehnicianul.

Sperând ca Steaua să obţină o serie de victorii în etapele următoare, Lăcătuş a afirmat: “Jucătorii trebuie să creadă în şansa lor până la capăt. Trebuie să câştigăm pentru a avea speranţe în viitor. Eu cred că avem un program care ne-ar avantaja şi, dacă obţinem o serie de victorii, putem intra în lupta pentru titlu”. Ieri-dimineaţă, Lăcătuş şi Dorin Goian s-au întâlnit cu reprezentanţii suporterilor, cărora le-au cerut să susţină echipa. “Au fost discuţii constructive, dar mai multe nu pot zice. Nu este plăcut să joci cu spectatori puţini în tribune. Depinde numai de noi, prin rezultate, să readucem fanii în tribune. Nu cred că un suporter stelist care vine la stadion va putea să stea pe scaun fără să încurajeze echipa dacă jucătorii evoluează bine”, a spus Lăcătuş.

BERGODI, NEMULŢUMIT

Antrenorul lui Poli Iaşi, Cristiano Bergodi, este nemulţumit de felul în care echipa sa s-a pregătit în această săptămână, declarând că unii jucători nu cred că pot obţine un rezultat bun în Ghencea. “Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar sunt unii jucători care au o mentalitate proastă. Dacă ei nu au înţeles că eu vreau de la ei dăruire şi determinare în fiecare joc, înseamnă că trebuie să stea acasă. Sunt unii jucători care pornesc deja de la ideea că meciul cu Steaua este pierdut şi se gândesc la partidele cu Bistriţa şi Farul. Păi ce facem? Adică în meciurile cu Steaua, Dinamo, Rapid, CFR, Urziceni şi Timişoara nu mai jucăm, pentru că sunt echipe bune şi suntem dinainte învinşi? Nu există aşa ceva!”, a spus Bergodi.

Absolvit în cazul Yesilova

Comitetul Etic al FIFA a trimis ieri o informare către FRF, prin care precizează că nu există suficiente dovezi care să ducă la luarea de măsuri împotriva lui Gigi Becali pentru acuzaţiile de rasism ale fostului preparator fizic Yuksel Yesilova. “Membrii Comitetului au declarat în unanimitate că lupta împotriva rasismului în fotbal este una dintre cele mai importante atribuţii ale FIFA şi că astfel de fapte vor fi pedepsite şi sancţionate dur în orice moment. În ceea ce priveşte cazul de faţă, după o analiză atentă şi meticuloasă a tuturor elementelor puse la dispoziţie, Comitetul a ajuns la concluzia că nu există suficiente dovezi care să ducă la luarea de măsuri împotriva domnului George Becali”, se arată în comunicatul semnat de secretarul adjunct al Comitetului Etic FIFA, Paolo Lombardi. În replică, Yuksel Yesilova, care susţine că a fost demis de la Steaua deoarece este musulman, a precizat că va apela la Curtea Europeană a Drepturilor Omului: “Îmi apăr drepturile în continuare. Nu scapă aşa uşor de mine. Voi discuta cu avocatul meu şi vreau să trimit o plângere la CEDO”.

×
Subiecte în articol: sport steaua