x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Protasov, in curtea lui Gigi Becali

Steaua - Protasov, in curtea lui Gigi Becali

de Mihai Igirosanu    |    Ionut Paduraru    |    20 Iun 2005   •   00:00
Steaua - Protasov, in curtea lui Gigi Becali

Dupa ce se intelesese la Atena cu presedintele executiv al Stelei, Mihai Stoica, antrenorul ucrainean Oleg Protasov a sosit ieri la Bucuresti. De la aeroport, el a mers direct acasa la patronul Gigi Becali, care i-a acceptat conditiile. El va semna azi, la Hotelul Marriott, un contract pe 2 ani cu Steaua.

Presedintele executiv al Stelei, Mihai Stoica, si antrenorul Oleg Protasov au sosit ieri in Romania de la Atena. Imediat dupa aterizare, oficialul ros-albastrilor l-a condus pe ucrainean direct la vila patronului Gigi Becali, de la Pipera. Mihai IgiroSanu IonuT PAduraru

La sosirea de pe Aeroportul Otopeni, Oleg Protasov, fosta glorie a fotbalului ex-sovietic, a fost foarte zambitor, insa destul de scump la vorba, dar a promis ca va dialoga imediat dupa ce va semna contractul pe doi ani cu Steaua.

INFORMAT. Totusi, la cateva minute dupa sosire, Oleg Protasov a precizat ca stie deja destul de multe amanunte despre viitoarea sa echipa. "Sunt bucuros ca sunt aici si acum merg sa ma intalnesc cu presedintele, pentru a discuta datele contractului. Cunosc multe despre Steaua, am vazut multe casete si stiu multe despre jucatori, dar va voi spune mai multe dupa ce semnez contractul", a declarat Protasov la aeroport. El a raspuns si la doua intrebari in limba rusa, fiind placut surprins ca poate face asta chiar si in Romania.

INTELEGERE. Dupa circa 40 de minute in care a discutat cu Protasov, la resedinta din Pipera, patronul Gigi Becali a declarat: "Ne-am inteles, toate clauzele sunt discutate, iar semnatura nu este decat o formalitate. Va semna maine, cand va fi si prezentat cu ocazia unei conferinte de presa. L-am invitat la mine acasa, pentru ca acum face parte din familia Stelei. Mi se pare un om extraordinar, un om de omenie, iar asta e cel mai important pentru mine, oricat de mare antrenor ar fi el. Obiectivul e castigarea campionatului si intrarea in grupele Ligii Campionilor", a declarat Becali. Oleg Protasov va semna astazi contractul pe doi ani cu Steaua. Evenimentul va avea loc la sediul FC Steaua, de la Hotelul Marriott, si va fi urmat de o conferinta de presa.

PE BANCA DIN INTAMPLARE
Intr-un interviu acordat site-ului "Onlinesport", Oleg Protasov a dezvaluit cateva aspecte inedite ale carierei sale de antrenor, pe care a inceput-o brusc si oarecum intamplator. "In 2003, presedintele clubului Olympiakos Pireu m-a chemat la el acasa si m-a intrebat daca vreau sa fiu antrenor principal. Am ramas socat. Am vrut sa-i dau un raspuns negativ. Dar mi-am spus: «Acum sau niciodata! Indura, invata sa muncesti!». Destinul mi-a purtat noroc, fiindca n-am vrut sa ajung antrenor. Ca sa fii tehnician, trebuie sa fii un om rau si lipsit de scrupule. Am un caracter mult mai bun pentru aceasta meserie dificila", povesteste Protasov. El a spus si cateva aspecte din viata privata: "Mama e rusoaica, iar tata ucrainean. Medical, am probleme cu splina, fiindca am fugit prea mult in viata. Periodic, sunt nevoit sa merg la control. Am doi copii. Unul s-a nascut in Japonia, altul in Grecia. Stiu putine lucruri despre Ucraina, dar isi dau seama ca nu sunt greci", a incheiat noul antrenor al Stelei.

REFUZ
Desi revenirea sa in Ghencea era data ca sigura, o data cu sosirea lui Oleg Protasov pe banca tehnica, portarul bielorus Vasili Hamutovski nu agreeaza varianta intoarcerii la Steaua. El se antreneaza cu lotul celor de la Dinamo Kiev, cu toate ca inca nu a primit dezlegarea de la Steaua. "Chiar daca Protasov doreste sa vin, eu nu ma intorc la echipa. Pentru mine, cel mai important lucru e sa joc la Dinamo Kiev. Nu ma mai intereseaza Steaua", a spus Hamutovski.

PATRON
Stabilit de 12 ani in capitala Greciei, Protasov a vorbit aceleiasi surse chiar si despre afaceri: "Am o Academie de fotbal in Grecia. Am construit un mic complex cu terenuri de joc ultramoderne. In functie de perioada, acolo se antreneaza, sub indrumarea a trei tehnicieni, intre 120 si 150 de copii. Am construit si o casa in urma cu patru ani. Are doua etaje si un nivel subteran, unde am amenajat un spatiu pentru jocuri. Anul trecut am cumparat o casa in afara Atenei. Cei doi copii ai mei sunt foarte incantati sa mearga acolo, ca sa se scalde", spune antrenorul.
×
Subiecte în articol: sport steaua protasov oleg protasov