x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Sansele mici, cat o minune

Steaua - Sansele mici, cat o minune

de Mihai Igirosanu    |    21 Ian 2007   •   00:00
Steaua  -  Sansele mici, cat o minune

Ros-albastrii l-au pierdut pe Dica pana in vara. Desi antrenorul Cosmin Olaroiu si conducerea Stelei inca mai spera intr-o minune, surse demne de incredere sustin ca Nicolae Dica are ruptura de ligamente la genunchiul drept si va fi supus saptamana viitoare unei interventii chirurgicale.

Ros-albastrii l-au pierdut pe Dica pana in vara. Desi antrenorul Cosmin Olaroiu si conducerea Stelei inca mai spera intr-o minune, surse demne de incredere sustin ca Nicolae Dica are ruptura de ligamente la genunchiul drept si va fi supus saptamana viitoare unei interventii chirurgicale. Se pare ca atacantul campioanei en-titre va fi indisponibil circa sase luni.

Accidentat in amicalul cu Siena II, cel mai apreciat jucator al ros-albastrilor va fi supus astazi unei artroscopii de celebrul medic italian Mario Marcacci. Examenul respectiv ar trebui sa demonstreze daca leziunea ligamentului, descoperita la RMN-ul de la sfarsitul saptamanii, are nevoie de operatie.

SANSE. Sansele ca raspunsul sa fie favorabil lui Dica sunt extrem de mici, iar in cazul unei operatii fotbalistul stelist va reveni pe teren abia la vara. Accidentarea de miercuri i-a produs celui poreclit, "Dichanio", pe langa entorsa si leziunea de la ligamentul incrucisat, si un hematom la genunchiul drept. Tocmai din cauza aparitiei acestui cheag de sange, RMN-ul facut de atacant joi seara nu a putut demonstra exact daca ligamentul are nevoie de operatie, astfel ajungandu-se la solutia unei artroscopii. Din cate se pare, vineri seara, Dica a fost prezent la Bologna, alaturi de medicul Stelei, Radu Paligora, iar testele medicale efectuate au indicat destul de clar ca leziunea ligamentelor necesita o interventie chirurgicala cat mai rapida. Fara Dica si fara medicul Radu Paligora, lotul Stelei a revenit ieri in tara, urmand ca la 23 ianuarie sa plece in Cipru, pentru cel de-al doilea stagiu de pregatire.

DEZASTRU. In mod normal, specialistii sustin ca, dupa operatie, care ar urma sa aiba loc chiar maine dupa-amiaza, Dica va absenta de pe gazon aproximativ sase luni. Acest lucru este echivalent cu un dezastru pentru fotbalistul Stelei, care va rata atat "dubla" cu Sevilla, din "16-imile" Cupei UEFA, programata in februarie, intreg returul Ligii 1, dar si doua meciuri foarte importante ale echipei nationale, deplasarile din Olanda (24 martie) si din Slovenia (2 iunie). Rezultatele testelor au dovedit ca Nicolae Dica are aceleasi probleme pe care le-a avut si Victoras Iacob in toamna, adica rupere de ligamente. La vremea respectiva, puternicul atacant a fost nevoit sa stea pe tusa mai mult de trei luni, iar revenirea a fost una anevoiasa si neincheiata inca definitiv. In cazul lui Dica exista si o varianta mai optimista, conform careia perioada de recuperare sa dureze doar circa doua luni.

LAUDAT. Din Italia, atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu a vorbit intr-un interviu acordat site-ului Calciomercato despre Nicolae Dica, alaturi de care a urcat de la copii si juniori. "Dica este prietenul meu, mi-ar placea sa joc alaturi de el, pentru ca este un fotbalist bun care ar putea juca la Fiorentina si la orice echipa din Italia. Dar se vorbeste prea mult despre Dica, iar aceste zvonuri legate de un transfer al sau i-ar putea afecta pregatirea in vederea meciurilor urmatoare pe care le va disputa cu Steaua", a spus omul de gol al trupei din Florenta. Prevazand parca gravitatea accidentarii celui mai important om de gol, managerul general al ros-albastrilor, Mihai Stoica este plecat de cateva zile in Brazilia, acolo unde va incerca sa mai realizeze transferul unui mijlocas ofensiv.
×
Subiecte în articol: sport dică