x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA - VALENCIA / Uitati scandalurile!

STEAUA - VALENCIA / Uitati scandalurile!

23 Feb 2005   •   00:00
STEAUA  -  VALENCIA / Uitati scandalurile!

In aceasta seara, de la ora 20:00, Steaua va incerca imposibilul in fata campioanei Spaniei si detinatoarei Cupei UEFA, Valencia. Dupa 0-2 in tur, trupa lui Walter Zenga are sanse minime de calificare in optimile Cupei UEFA. Meciul va fi transmis in direct pe TVR 1.

MIHAI IGIROSANU, IONUT PADURARU

TACUTI. In frunte cu vedetele Fiore (in spate) si Aimar, jucatorii Valenciei au preferat tacerea la sosirea in Romania
Marti seara, in Ghencea, patronul Gigi Becali s-a intalnit cu o parte a galeriei steliste, pentru a detensiona situatia conflictuala aparuta in ultimele zile.

LINISTE. Dupa ce a discutat pret de o ora cu suporterii, liderul gruparii ros-albastre a precizat: "Impreuna cu galeria am ajuns la concluzia ca familia Steaua, formata din Gigi Becali, Walter Zenga, Mihai Stoica, echipa si galerie, nu poate fi dezmembrata de nimeni. Exista o mare diferenta intre patronul si galeria Stelei si patronii si galeriile celorlalte echipe. Pe mine ma intereseaza galeria, pe ceilalti patroni, nu. Nu se apropie de suporteri, nu se implica". La randul sau, Gheorghe Mustata, unul dintre liderii galeriei, a spus: "Suntem multumiti de echipa si de conducere, mai ales ca suntem pe primul loc si in primavara europeana". El a adaugat ca galeria Stelei va fi alaturi de echipa la partida de diseara. "Stadionul va fi plin, pentru ca s-au vandut aproape toate biletele. Nu va fi nici un protest." Gigi Becali ramane insa in conflict cu cea mai mare parte a presei.

ADVERSAR. Cotidianul AS anunta ieri ca presedintele Valenciei, Juan Bautista Soler, este pregatit sa faca importante modificari in echipa. Publicatia mentioneaza: "Multi dintre membrii Consiliului de Administratie, incepand cu presedintele, sunt constienti ca Ranieri nu e singurul vinovat de toate relele. Ei cred ca multi dintre jucatori nu evolueaza la nivelul la care ar trebui si ca este nevoie de o revolutie in vestiar".

Zenga crede in calificare

Aseara, din cauza ploii care a cazut fara incetare, Valencia a acceptat sa efectueze antrenamentul oficial pe terenul secund al stadionului "Steaua".

RANIERI. "Mi-ar fi placut sa ne acomodam cu suprafata de joc, dar nu ar face bine nimanui, nici spectacolului, nici Valenciei si nici Stelei", a explicat antrenorul spaniolilor, Claudio Ranieri. Referitor la jocul din aceasta seara, italianul a spus: "Vom suferi, pentru ca Steaua e puternica pe teren propriu. 2-0 e un rezultat bun si Steaua, careia ii place contraatacul, va fi obligata sa construiasca. Isi vor da viata pentru a ne elimina". Walter Zenga a zabovit foarte putin la conferinta sa de presa, refuzand sa raspunda la o intrebare legata de titularizarea lui Cristea: "Sunt sigur ca echipa va face totul ca sa castigam. Daca suntem atenti si nu facem nici macar o jumatate de greseala, rezultatul ne poate fi favorabil dupa 90 de minute. Atmosfera e buna, pentru ca, spre norocul nostru, nu citim ziarele", a declarat antrenorul Stelei.

Piti: "Gigi nu mi-a impus niciodata echipa"

Selectionerul Victor Piturca a spus ca, in cei trei ani cat a antrenat Steaua, Gigi Becali nu i-a impus niciodata pe cine sa introduca in echipa de baza, asa cum patronul stelist a declarat ca-l va obliga pe Zenga sa-l titularizeze pe Andrei Cristea: "Cat am stat in Ghencea, nu am acceptat asa ceva. Gigi nu s-a bagat la echipa". Piturca a discutat si pe marginea partidei retur a Stelei, din "sferturile" Cupei UEFA: "Are si Steaua sansa ei. Cred ca va obtine un rezultat bun, dar Valencia are prima sansa, plecand de la 2-0". (Vicentiu Neagoe)

GAZON
Din cauza calitatii precare si a vremii nefavorabile, gazonul Stadionului Steaua va fi un mare adversar al jucatorilor. Acoperit ieri doar cu o prelata subtire, formata din pelicule separate, terenul este deja imbibat cu apa, in unele portiuni formandu-se balti. Organizatorii au incercat sa usuce gazonul cu ajutorul unui amestec de coaja de copac si ingrasaminte, dar metoda nu poate da rezultate eficiente. In privinta atmosferei din tribune, se pare ca stadionul va fi aproape plin, biletele scoase la vanzare epuizandu-se destul de repede.

SOSIRE DISCRETA
Aeronava, care a adus delegatia Valenciei, a ajuns la Aeroportul "Henri Coanda" cu un sfert de ora mai devreme decat ora prevazuta initial pentru aterizare. "Liliecii" nu au fost intampinati de nici un reprezentant din conducerea Stelei, toata organizarea transportului pana la Hotelul Marriott apartinand Ambasadei Spaniei. Desi au fost inconjurati de ziaristi, jucatorii Valenciei si antrenorul Claudio Ranieri (foto) nu au facut vreo declaratie la aeroport, doar tehnicianul s-a oprit pentru a da un autograf unui suporter al echipei spaniole. Prezent la Otopeni a fost si impresarul Ioan Becali. "Am venit sa-l salut pe bunul meu prieten Ranieri. Va fi foarte greu pentru Steaua sa remonteze rezultatul din tur, insa, daca Valencia va pierde, Ranieri va fi demis", a spus Becali. Aseara, Valencia a avut antrenamentul oficial, iar Ranieri a sustinut o conferinta de presa.

CUPA UEFA SAISPREZECIMI - RETUR
Azi:

Meci / Tur
  • 17:00 Dniepr - P. Belgrad / 2-2
  • 19:00 Schalke 04 - Sahtior / 1-1
  • 19:30 Alkmaar - Aachen / 0-0
  • 20:00 Steaua - Valencia / 0-2
  • Sochaux - Olympiakos / 0-1
  • 21:30 Stuttgart - AC Parma / 0-0
  • 21:45 Feyenoord - S. Lisabona / 1-2
  • Auxerre - Ajax / 0-1
  • Newcastle - Heerenveen / 2-1
  • Zaragoza - Fenerbahce / 1-0
  • 22:00 Middlesbrough - Grazer / 2-2
  • OSC Lille - Basel / 0-0
  • 22:30 Sevilla - Panathinaikos / 0-1
  • Benfica - TSKA Moscova / 0-2
  • Villarreal - Dinamo Kiev / 0-0

    De la 20:30, se mai disputa Austria Viena - Athletic Bilbao, contand pentru tur, meci amanat acum o saptamana din cauza conditiilor meteorologice. Returul se va juca duminica, in Spania.
  • ×
    Subiecte în articol: sport steaua echipa ranieri valencia