x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

23 Dec 2008   •   00:00

23 decembrie 2008



VOLEI
Noul antrenor al naţionalei de volei masculin, Stelian Moculescu, a declarat ieri, după primul antrenament efectuat la Complexul "Sydney 2000" de la Izvorani, că va avea nevoie de două cicluri olimpice pentru a califica România la JO. "Am venit aici să ajut echipa şi vreau ca voleiul românesc să ajungă acolo unde a fost. Pentru acest lucru trebuie să avem şi răbdare. Pentru a ajunge la Olimpiadă avem nevoie de două cicluri olimpice, pentru că suntem undeva pe locul 50-55 în lume. Am o părere clară despre ce trebuie făcut. Material uman există, pentru că toţi de aici sunt jucători buni, sar bine şi sunt înalţi. Avem însă probleme la nivel tehnico-tactic", a spus Moculescu.

HANDBAL
Interul naţionalei Românei şi al lui Oltchim, Narcisa Lecuşanu, are nevoie de o lună de recuperare înainte de a putea juca în meciuri oficiale. "Am scos tija metalică de la pomete, dar vindecarea completă va dura minimum 4 săptămâni. Nu voi juca în meciuri, dar mă voi antrena normal. Nu am voie să mănânc şi nici să dorm pe partea stângă. Este vorba de osul care ţine mandibula, orice contact poate duce la o nouă operaţie", a explicat handbalista, care s-a accidentat în meciul cu Croaţia de la CE, pentru locurile 5-6. Lecuşanu şi extrema Ramona Maier nu vor putea juca în următorul meci al lui Oltchim din Liga Campionilor, cu Lada Togliatti, de la 4 ianuarie.

MESSI, ÎN UZBEKISTAN
Internaţionalul argentinian Leo Messi a ajuns ieri în Uzbekistan, unde va efectua o şedinţă de antrenament alături de tinerii jucători de valoare din această ţară. Messi a plecat spre Uzbekistan după ce echipa sa, FC Barcelona, a câştigat meciul din campionat cu Villarreal, scor 2-1. Programul lui Messi în capitala Taşkent include o vizită la sediul Federaţiei Uzbece de Fotbal. În Uzbekistan evoluează, începând din august 2007, brazilianul Rivaldo, care a câştigat eventul cu Bunyodkor, ajungând şi până în semifinalele Ligii Campionilor Asiei. Bunyodkor a încercat în această vară să-l transfere de la FC Barcelona pe Samuel Eto’o, însă atacantul camerunez a declinat oferta.

DECES
Directorul general al Clubului Sportiv Olimpia Bucureşti, Octavian Dimofte, fost jucător şi antrenor de volei, a decedat ieri-dimineaţă. Dimofte (58 de ani) suferea de cancer esofagian, boală descoperită în luna mai. În cariera sa, Octavian Dimofte a jucat la Petrolul, IEFS, Electra Bucureşti şi Farul. Ca antrenor, a activat la Farul, Dinamo, Dacia Piteşti şi Alcorcon (Spania). În perioada 1983-1986 a antrenat naţionala feminină de junioare, iar între 1988 şi 1990 pe cea de senioare, cu care s-a clasat pe locul 4 la CE din 1989. Antrenor emerit şi fost arbitru internaţional de volei, Dimofte a mai deţinut în trecut şi funcţia de vicepreşedinte al Biroului Executiv al FR Volei.

×
Subiecte în articol: sport