x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

24 Dec 2008   •   00:00

24 decembrie 2008



STEAUA
Atacantul israelian Omer Golan, care activează la formaţia belgiană Lokeren, este dorit în Ghencea. El a declarat că nu ştie în ce măsură va ajunge să evolueze pentru “roş-albaştri”: “Totul este posibil. Ştiu că Steaua m-a urmărit şi că a discutat cu managerul meu, dar mai mult de atât nu ştiu. Oricum, o decizie se va lua în următoarele două săptămâni, dar nu m-ar deranja cu nimic să rămân la Lokeren, pentru că iubesc clubul şi oraşul”. În vârstă de 26 de ani, Golan a adunat 30 de prezenţe în naţionala ţării sale, pentru care a marcat 6 goluri.

“U” CRAIOVA

Silviu Lung jr. este monitorizat de clubul Juventus Torino, potrivit  cotidianului italian Gazzetta dello Sport. Din câte se pare, Silviu Lung jr. (19 ani) a ajuns în atenţia italienilor la recomandarea lui Massimo Ferraris, antrenor care se ocupă de pregătirea portarilor de la Universitatea, iar înainte de a veni în România lucra la centrul de copii şi juniori al clubului Juventus. Antrenorul Claudio Ranieri îl mai urmăreşte şi pe goalkeeper-ul Slaviei Sofia, bulgarul Mario Kirev, în vârstă de 19 ani.

RAPID
Antrenorul Jose Peseiro a declarat ieri, la plecarea spre Portugalia, că va accepta rezilierea contractului cu Rapid doar dacă îşi va primi integral salariul. “Plec în vacanţă şi apoi mă întorc. Nu ne-am înţeles. Ultima mea propunere pentru club a fost să mi se plătească salariul până în acest moment. Cred că domnul Sichitiu a transmis conducerii propunerea mea.”

MUZEU INAUGURAT

Clubul de fotbal Steaua Bucureşti şi-a inaugurat ieri propriul muzeu, situat sub tribuna oficială a stadionului din Ghencea. La eveniment au luat parte mai multe glorii ale “roş-albaştrilor”, printre care Ion Voinescu, Adrian Bumbescu, Emeric Ienei sau Dumitru Dumitriu. Muzeul, care cuprinde fotografii, tricouri şi trofee, este structurat pe cinci sectoare, acestea acoperind toate perioadele din întreaga istorie a Stelei. Anul 1986, când formaţia din Ghencea a cucerit Cupa Campionilor Europeni, este prezentat separat. “Întârzia prea mult acest muzeu, trebuia făcut imediat după 1986. E o mare bucurie iniţiativa actualei conduceri a clubului. Acest muzeu e unic în România. Steaua o să ducă istoria mai departe şi o să umple cu trofee acest muzeu”, a declarat Ienei. Fondat în 1947, clubul Steaua şi-a trecut în palmares 23 de titluri ale României, 20 de Cupe, 5 Supercupe, o Cupă a Campionilor Europeni şi o Supercupă a Europei.

FC TIMIŞOARA

Internaţionalul român Paul Codrea, originar din Timişoara, le-a recomandat jucătorilor care doresc să se transfere la gruparea de pe Bega să nu se grăbească să ia o astfel de decizie. “La FC Timişoara sunt mari probleme financiare, jucătorii nu sunt plătiţi de atâta timp şi consider că n-ar fi indicat să mergi într-un loc unde nu sunt bani”, a declarat fotbalistul legitimat la AC Siena. Codrea a mai spus că îşi va petrece Sărbătorile de iarnă în oraşul său natal, împreună cu familia şi cu prietenii: “Antrenorul a decis să nu ne dea prea multă vacanţă, cred că i-a fost frică să nu ne îngrăşăm. O să stau acasă, pentru că timpul e scurt”.

HANDBAL

Antrenorul Aihan Omer a anunţat lotul lărgit, de 24 de jucători, al naţionalei masculine pentru Campionatul Mondial din Croaţia, care va avea loc în perioada 16 ianuarie – 1 februarie 2009. Componenţa lotului este următoarea: Ionuţ Stănescu, Ştefan Laufceac, Szabo Levente, Sorin Brânză – portari; George Buricea, Alin Şania, Marius Stavrositu, Mihai Rohozneanu, Rareş Jurcă, Eremia Pârâianu, Florin Ciubotariu, Valentin Ghionea, Mihai Timofte, Laurenţiu Toma, Sandu Iacob, Florin Nicolae, Adrian Petrea, Gheorghe Irimescu, Daniel Mureşan, Marian Filip, Marian Cozma, Alexandru Dimache, Ionuţ Georgescu, Cristian Fenici, Cristian Adomnicăi, Alexandru Csepreghi – jucători de câmp. Dintre aceştia, 16 jucători vor face deplasarea în Croaţia.  

GLORIA BISTRIŢA
Jucătorii Barbosa Queiros Pedro Miguel şi Emerson Dos Santos Da Luz şi-au reziliat ieri contractele cu Gloria Bistriţa, de comun acord cu oficialii clubului. Fundaşul portughez Miguel nu a fost folosit de antrenorul Ioan Ovidiu Sabău decât într-un singur meci, când a fost integralist, în vreme ce Emerson, originar din Capul Verde, a jucat în trei meciuri şi a totalizat 125 de minute. Pentru că nu sunt oameni de bază la Gloria, alţi cinci fotbalişti străini din lotul bistriţenilor, Dany Mendes (Capul Verde), Diogo Ramos (Portugalia), Joao Pedro Azevedo (Portugalia), Danilo Pereira (Brazilia) şi Jasmin Trtovac (Serbia), ar putea fi şi ei disponibilizaţi.

FORMULA 1
Producătorul japonez de automobile Toyota a anunţat ieri că nu intenţionează să părăsească Formula 1, dar îşi va reduce cheltuielile cu activităţile sportive. După ce, în urmă cu o săptămână, Honda, al doilea producător auto nipon, şi-a anunţat retragerea din Formula 1, din cauza crizei financiare, au existat speculaţii că şi Toyota ar putea urma acest exemplu, mai ales după ce compania a anunţat că acest an va fi primul pe care îl va încheia cu pierderi, de la înfiinţarea firmei, în 1933.

SUPERLATIVELE GSP
Într-o gală televizată aseară la GSP TV, cea de-a 42-a în istoria cotidianului Gazeta Sporturilor, au fost decernate premiile pe 2008. Iată laureaţii: Dan Petrescu (Unirea Urziceni) – antrenorul anului; Sebastian Dubarbier (CFR Cluj) – jucătorul străin al campionatului intern; Adrian Mutu – foto (AC Fiorentina) – jucătorul român al anului, Trofeul Nicolae Dobrin; Constantina Diţă Tomescu (maraton) – sportivul anului. Ancheta Gazetei s-a bazat pe voturile acordate pe internet de cititori, pe voturile antrenorilor din Liga 1, pe voturile preşedinţilor cluburilor din Liga 1, pe voturile căpitanilor echipelor din Liga 1, precum şi pe voturile redactorilor GSP şi GSP TV.

×
Subiecte în articol: sport