x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

13 Ian 2009   •   00:00

13 ianuarie 2009



HANDBAL FEMININ
Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins, în deplasare, cu scorul de 27-25, pe Larvik (Norvegia), calificându-se pentru a doua oară consecutiv în faza grupelor principale din Liga Campionilor. Cele mai bune jucătoare ale campioanei României au fost portarul Luminiţa Dinu şi căpitanul Steluţa Luca (7 goluri). Înaintea ultimei etape, în clasamentul grupei C conduce Oltchim cu 8 puncte, urmată de Podravka Koprivnica (Croaţia) cu 6 puncte, Larvik cu 4 puncte şi Lada Togliatti (Rusia) cu 2 puncte, primele două având deja asigurată prezenţa între cele mai bune opt echipe ale Europei. Duminică, 18 ianuarie, Oltchim va primi vizita croatelor de la Podravka, pe care le-au învins în tur cu 30-20.

HANDBAL MASCULIN

Naţionala României a ocupat locul al treilea la Turneul celor Patru Naţiuni, competiţie care a avut loc în Danemarca, fiind învinsă în ultimul meci de reprezentativa ţării gazdă, campioana europeană, cu scorul de 32-29. Principalii marcatori ai echipei noastre au fost Valentin Ghionea şi Eremia Pârâianu (câte 7 goluri). Anterior, tricolorii cedaseră cu 34-28 în faţa Islandei şi bătuseră Bosnia-Herţegovina cu 36-31. Tricolorii au revenit ieri în ţară, iar joi vor pleca în Croaţia, la Campionatul Mondial. La această competiţie, România va face parte din grupa A, urmând să debuteze sâmbătă, împotriva Franţei. Ceilalţi adversari sunt Ungaria, Argentina, Slovacia şi Australia.

CFR CLUJ
Doar 14 dintre fotbaliştii campioanei au fost prezenţi ieri-dimineaţă la vizita medicală, restul lotului urmând să treacă azi pe la Dispensarul Clinic pentru Sportivi. Deşi noul antrenor principal Ales Jindra, împreună cu secundul Alin Minteuan şi cu consilierul tehnic Dusan Uhrin şi-au intrat în pâine, unii dintre jucători încă îl regretă pe italianul Maurizio Trombetta. “Îmi pare foarte rău de el, pentru că era un antrenor foarte bun şi un om la fel de bun”, a declarat fundaşul Cadu. În primul cantonament din acest an, care va avea loc în Antalya, în perioada 15-30 ianuarie, vor merge şi noile achiziţii, uruguayenii Agustin Viana şi Dario Flores precum şi sârbul Rade Veljovici.

LPF

Adunarea Generală Extraordinară a LPF, care a avut loc ieri, a aprobat în unanimitate propunerea lui Cristi Borcea ca salariul preşedintelui Dumitru Dragomir să fie mărit la 15.000 de euro net pe lună. “Nu credeţi că merită? Ne-a adus 35 de milioane de euro din drepturile TV, plus alte vreo 4 milioane. Trebuia să aibă un salariu, ca să nu depindă de nimeni. Chiar eu am venit cu cererea de mărire de salariu”, a declarat Cristi Borcea, preşedintele executiv al lui Dinamo. Dragomir a avut până acum un salariu de 3.000 de euro pe lună, bani pe care susţine că nu i-a încasat şi i-a donat cluburilor. La adunarea LPF au participat toţi cei 18 reprezentanţi ai cluburilor din Liga 1.

×
Subiecte în articol: sport