x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

14 Ian 2009   •   00:00

14 ianuarie 2009



HANDBAL
Casele europene de pariuri cotează naţionala României cu şansa a 17-a, din 24 de formaţii participante, la câştigarea Campionatului Mondial de handbal masculin, care va începe vineri, în Croaţia. Echipa antrenată de Aihan Omer are o cotă de 151/1, la egalitate cu Macedonia. Croaţia şi Franţa sunt considerate principalele favorite la cucerirea titlului mondial, ambele cu 1,9/1, urmate de Danemarca (2,75/1) şi de Spania (3/1). Mai slab cotate decât naţionala noastră sunt doar Australia, Algeria, Argentina, Kuwait, Cuba şi Arabia Saudită, care pot multiplica de peste 300 de ori sumele mizate de pariori în cazul unui succes. România va debuta la CM sâmbătă, contra Franţei.

POLI IAŞI
Căpitanul Bogdan Onuţ nu ştie cine va fi noul antrenor al echipei ieşene, precizând că fostul tehnician, Ionuţ Popa, care şi-a dat demisia luni, nu i-a răspuns la telefon. “Îmi pare rău că domnul Popa şi-a dat demisia. Am încercat să vorbesc cu el, dar avea telefonul închis. Asta e, ce putem face? Mergem înainte. Nu ştiu cine va fi noul antrenor. Îl aşteptăm pe Capello sau Ranieri! Glumesc. Chiar nu ştiu cine va veni, dar, dacă va avea nevoie de serviciile mele, eu vreau să rămân şi să pun umărul la salvarea de la retrogradare. În cariera mea nu am avut nici o retrogradare şi nu cred că acest lucru se va întâmpla tocmai acum”, a spus Onuţ după primul antrenament din 2009.

PREMIU
Atacantul portughez Cristiano Ronaldo (Manchester United) a fost desemnat de FIFA jucătorul anului 2008, în urma voturilor selecţionerilor şi ale căpitanilor echipelor naţionale din cele 208 asociaţii ce fac parte din acest for. Ronaldo i-a depăşit pe spaniolii Fernando Torres (Liverpool), Xavi Hernandez (FC Barcelona), argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) şi brazilianul Kaka (AC Milan). Premiul pentru cea mai bună jucătoare a fost câştigat pentru a treia oară consecutiv de brazilianca Marta. În 2008, Ronaldo a cucerit cu Manchester United titlul în Anglia, Liga Campionilor şi Campionatul Mondial al Cluburilor, iar pe plan individual, Balonul de Aur şi Gheata de Aur.

STEAUA

Aflaţi în cantonament în Spania, la Oliva Nova, steliştii se axează doar pe pregătirea fizică şi sunt încântaţi de condiţii. “Toţi ne gândim doar la titlu şi tragem tare în această perioadă, mai ales că am găsit condiţii excelente aici. Lupta va fi dură. În afară de CFR Cluj, Dinamo, de noi, chiar şi de Rapid, mai sunt Urziceniul şi Timişoara”, a declarat George Ogăraru. Fundaşul stelist are şi o dorinţă personală: “Nu mă gândesc decât să mă întorc în vară la Ajax cu medalia de campion la gât”. Despre returul acestui sezon, Ogăraru a mai adăugat: “Mă aştept ca sprijinul suporterilor în retur să fie pe măsura evoluţiei pe care o vom avea noi, adică diametral opusă faţă de cea din tur”.

×
Subiecte în articol: sport