x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

01 Mar 2009   •   00:00

1 martie 2009



OŢELUL – GAZ METAN / Paraschiv, "dublă" de 3 puncte
Cu şapte goluri înscrise în prima parte a campionatului, în care nu a evoluat însă o bună parte din cauza unei accidentări, Gabriel Paraschiv şi-a reconfirmat ieri statutul de pucheur. Căpitanul gălăţenilor a fost autorul a două dintre golurile victoriei echipei sale, scor 3-1, pe teren propriu, în faţa celor de la Gaz Metan Mediaş, reuşitele lui Paraschiv, la fel ca şi celelalte două ale întâlnirii, fiind marcate în repriza întâi.  

DINAMO – PANDURII / Turcu, fără permis de conducere

Acţionarul grupării din Ştefan cel Mare, Vasile Turcu, nu va mai putea şofa în următoarele trei luni. Lui Turcu i-a fost reţinut permisul de conducere ieri, când poliţiştii l-au surprins circulând cu viteza de 187 de kilometri pe oră, pe Autostrada Bucu-reşti-Ploieşti. Oficialul dinamovist a mai primit o sancţiune contravenţională în valoare de 540 de lei şi a fost sancţionat cu 9 puncte amendă.  

FARUL – BUZĂU / Unii, condamnaţi, alţii mai speră
Victoria de ieri a Farului, scor 2-0, menţine trupa lui Ion Marin în viaţă, constănţenii fiind angrenaţi în lupta pentru evitarea retrogradării, după un tur de campionat modest. De partea cealaltă, o dată cu eşecul suferit pe Litoral, gruparea din Crâng, aflată oricum într-o situaţie dezastruoasă, nu-şi mai poate propune decât realizarea baremului de 25 de puncte. Iar buzoienii vor primi etapa viitoare vizita campioanei CFR Cluj.

RUGBY / România, eşec acasă cu Rusia

Naţionala României a pierdut ieri, pe teren propriu, scor 19-28 (0-15), meciul susţinut în compania reprezentativei Rusiei în cadrul Cupei Europene a Naţiunilor. Punctele "stejarilor", care la un moment dat au fost conduşi cu scorul de 25-0, au fost marcate de Ionuţ Dimofte, Cătălin Dascălu şi Mihai Macovei, câte un eseu fiecare, şi Florin Vlaicu, două transformări. Următorul meci al României este programat la 14 martie, cu Georgia, la Tbilisi.

AL HILAL / Oli, demis pentru câteva ore!

După ce vineri a câştigat Cupa Coroanei Prinţului, 1-0 după prelungiri în faţa celor de la Al Shabab, cu Mirel Rădoi titular şi schimbat în minutul 118, Cosmin Olăroiu a fost demis de către Federaţia saudită. Motivul principal a fost acela că, în urma unui conflict, românul a aruncat pe jos tricoul de campion inscripţionat cu chipul preşedintelui saudit. După câteva ore, la intervenţia prinţului, antrenorul a fost reinstalat în funcţie.

FIFA / Cinci arbitri, de probă
FIFA a anunţat ieri că sistemul cu cinci arbitri la un meci de fotbal va fi testat într-un campionat profesionist, printre posibilele variante aflându-se ligile secunde din Italia şi Franţa. "Ideea de a lua un campionat profesionist şi de a implementa acest nou sistem pe toată durata sa ar putea fi un lucru bun, ce poate intra în vigoare din 2010", a declarat directorul de comunicare al FIFA, Nicolas Maingot.

TIMIŞOARA – ARGEŞ / Balint a debutat cu o victorie

La primul său meci ca antrenor principal în Liga 1, Gabi Balint a obţinut şi întâiul succes, scor 2-1. Acesta s-a conturat însă destul de târziu, cu doar cinci minute înainte de final, când Stelian Stancu a împins în poartă mingea respinsă în faţă de Boşneag după şutul lui Alexa. Piteştenii se pot considera nedreptăţiţi de rezultat, în condiţiile în care, pe lângă faptul că au condus cu 1-0, golul egalizator fiind opera lui Lăcustă.

HANDBAL / Oltchim a pierdut la Ljubljana
Campioana României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a fost învinsă ieri, în deplasare, de formaţia slovenă Krim Ljubljana, scor 34-35 (15-17), în cel de-al patrulea meci din cadrul Grupei B a Ligii Campionilor la handbal feminin. Tot în Liga Campionilor, însă la masculin, MKB Veszprem, formaţie la care activa "tricolorul" Marian Cozma în momentul în care a fost ucis, a câştigat ieri cu 32-30 (17-12) pe terenul spaniolilor de la Ademar Leon.

×
Subiecte în articol: sport