x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

02 Mar 2009   •   00:00

2 martie 2009



POLI IAŞI
Antrenorul echipei Poli Iaşi, Cristiano Bergodi, a declarat că în această iarnă a avut oferte de la echipele de Serie B Modena şi Treviso, pe care le-a refuzat pentru a rămâne la grupa­rea din Copou. "Nu puteam să las echipa imediat după ce am venit. Poli mi-a întins mâna când nici un club din Liga I nu m-a dorit. Nu era corect să plec, chiar dacă tentaţia să antrenezi în serie B este mare", a spus tehnicianul, care a recu­noscut că e greu să ajungi la o echipă din Serie B, pentru că în Italia sunt peste 500 de antrenori cu licenţa PRO. La debutul lui Bergodi la Iaşi, Poli a învins în prima etapă a returului pe Univer­sitatea Craiova, cu scorul de1-0.

REGULAMENT
International Board, organism care se ocupă de regulile jocului de fotbal, a res­pins propunerea federaţiei din Irlanda de Nord privind introducerea carto­na­­şu­lui portocaliu. Acesta ar fi trebuit să penalizeze o abatere de la regulament pentru care cartonaşul roşu reprezintă o pedeapsă prea mare, iar cartonaşul galben nu este suficient, jucătorul sancţio­nat urmând să fie eliminat temporar. Pro­punerea privind efectuarea a câte pa­tru schimbări la meciurile la care se dis­pu­tă prelungiri a fost trimisă la comisiile com­petente ale FIFA, iar cea referitoare la mărirea pauzei dintre reprize de la 15 la 20 de minute a fost retrasă de forul internaţional fără explicaţii.

GERMANIA

Fotbalistul francez Frank Ribery, care evoluează la Bayern München, a ajuns la un acord cu FC Barcelona pentru un contract pe patru sezoane, informează publicaţia Bild am Sonntag. În ultimele luni au apărut mai multe speculaţii pri­vind posibila plecare a lui Ribery de la Bayern, chiar jucătorul recunoscând că a primit oferte de la Real Madrid, FC Bar­ce­lona, Chelsea sau Manchester City. El a sub­liniat că intenţionează să-şi ducă până la capăt contractul cu Bayern, valabil până în 2011. "Dacă va pleca, o va face doar la o echipă mare, unde toţi jucătorii sunt vedete. Ar fi extraordinar să joace la Barcelona", a declarat agentul fotbalistului, Alain Migliaccio.

ANGLIA
Conducerea clubului Manchester Uni­ted i-a pregătit fotbalistului portughez Cristiano Ronaldo un nou contract, care include un salariu anual de 10,4 milioa­ne de lire sterline. Dacă va accepta noua înţelegere, câştigătorul "Balonului de aur" va deveni cel mai bine plătit fotba­list din Premier League, el urmând să aibă un salariu de 200.000 de lire pe săp­tă­mâ­nă (din care 40.000 de lire re­pre­zin­tă drepturi de imagine), cu 80.000 de lire mai mult decât are în prezent. Actuala înţelegere dintre Ronaldo şi Manchester United expiră peste trei ani, dar, conform regulamentelor FIFA, la finalul sezonului următor el va avea dreptul să-şi cumpere restul contractului.

×
Subiecte în articol: sport