x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Stranieri - Viaţa nevăzută a lui Mutu

Stranieri - Viaţa nevăzută a lui Mutu

de Ionut Paduraru    |    31 Oct 2007   •   00:00
Stranieri - Viaţa nevăzută a lui Mutu
Sursa foto: Christian Silva/

Atacantul Fiorentinei Adrian Mutu a declarat, intr-un interviu acordat cotidianului Gazzetta dello Sport, că intenţionează să lanseze un reality-show.

Atacantul Fiorentinei Adrian Mutu a declarat, intr-un interviu acordat cotidianului Gazzetta dello Sport, că intenţionează să lanseze un reality-show.

► Reporter: De ce ai hotărăt să faci un reality-show despre viaţa ta?

Adrian Mutu: Pentru că vreau ca lumea să inţeleagă cum trăiesc. Oamenii cred că viaţa unui fotbalist este formată numai din femei, discoteci şi bani.

► Asta a fost viaţa ta in urmă cu ceva timp?

Da, dar nu vreau să vorbesc foarte mult despre acea perioadă.

► Deci vrei să arăţi care este noua ta viaţă?

Vreau ca lumea să mă cunoască aşa cum sunt acum, să o cunoască pe soţia mea, Consuelo. Imi place să merg la cumpărături. Intotdeauna cumpăr brănză şi iaurt.

► Căt costă un kilogram de păine?

La Florenţa variază intre 1,90 şi 2,10 euro.

► Intre meciurile din campionat, Cupa UEFA şi cele de la naţională ai timp să mergi şi la supermarket?

Nu prea am timp. Nici la cinema nu prea ajung, dar nu am voie să mă plăng. Sper ca atunci cănd voi termina cariera de fotbalist să am mai mult timp pentru toate aceste lucruri.

► Fiorentina este pe trei in campionat şi este neinvinsă. Tu ai marcat deja şase goluri. Vrei să-l depăşeşti pe Ibrahimovici in clasamentul golgeterilor?

Ibrahimovici este un jucător excelent şi este prietenul meu. La Juventus am fost colegi de cameră şi am petrecut mult timp impreună.

► Nu mi-ai răspuns dacă vrei să-l depăşeşti.

Cu puţin noroc pot face acest lucru. Insă nu contează golurile mele, ci prestaţia mea şi rezultatele Fiorentinei. Să nu joci pentru echipă nu serveşte nimănui. Nici mie, nici lui Ibrahimovici, nici lui Kaka, nimănui.

► In sezonul trecut ai fost ales cel mai bun jucător din Serie A după ce ai reuşit 16 goluri şi zece pase decisive. In acest sezon vrei să candidezi din nou la această distincţie?

Asta ar trebui să-i intrebaţi pe colegii voştri jurnalişti. Pentru mine, cel mai mare vis profesional este să căştig un trofeu important cu Fiorentina.

► Antrenorul Cesare Prandelli, după meciul cu Genoa, a spus că poţi da mai mult...

Prandelli are dreptate şi accept criticile pozitive.

► Te simţi obosit?

Eu sunt un animal.

► In sensul că nu oboseşti aşa repede?

Cam aşa ceva. Am avut o cădere după meciul cu Juventus şi partidele de la naţională. Am avut meci in Cupa UEFA şi nu am fost pregătit in totalitate pentru intălnirea de la Genoa. Acum sunt bine.

► Vei fi odihnit la meciul cu Napoli?

Această decizie aparţine antrenorului. Eu mă simt in formă, şi in repriza a doua a meciului cu Genoa am jucat mai bine. Partida cu Napoli este o altă intălnire fascinantă. De la ei imi place foarte mult Lavezzi.

► Dintre tine şi Hagi, care e cel mai mare jucător din istoria fotbalului romănesc?

Cel mai bun a fost Nicolae Dobrin, maestrul meu. A murit vineri de cancer la plămăni. Avea 60 de ani. Fotbalul-spectacol nu l-a inventat Ronaldinho, ci Dobrin, cu 30 de ani inainte. In anii ’70 il dorea toată lumea, chiar şi Real Madrid. Dar regimul comunist condus de Ceauşescu nu i-a permis să părăsească Romănia. Dobrin s-a născut la Călineşti, la fel ca mine, şi a fost primul meu antrenor. Mi-a spus: "Driblezi frumos, dar trebuie să foloseşti mai mult talpa piciorului". M-a invăţat multe.

×
Subiecte în articol: sport