x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Suflu nou sub tricolor

Suflu nou sub tricolor

de Dragos Stoica    |    02 Iun 2009   •   00:00
Suflu nou sub tricolor
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Răzvan Lucescu a trăit ieri prima zi ca selecţioner. A venit destins la o conferinţa de presă, apoi şi-a întâmpinat elevii cu zâmbetul pe buze, pentru ca seara să intre efectiv în pâine, conducând un antrenament.



La doar două săptămâni după ce Victor Piţurcă a ajuns la un acord cu FRF pentru rezilierea contractului, schimbarea la faţă a naţionalei este un lucru palpabil. Ca ziarist, odată ajuns la Mogoşoaia, te frapează mai întâi faptul că acum poţi pătrunde cu maşina în incinta bazei sportive, fără să mai fii nevoit să parchezi pe marginea drumului spre Buftea. Mai apar şi alte câteva semne în aceeaşi direcţie, parcă şi paznicii sunt ceva mai binevoitori, şi abia atunci ai certitudinea că starea de normalitate nu mai e doar o himeră.

ENTUZIAST ŞI OPTIMIST

Artizanul noii ordini de la naţională este Răzvan Lucescu, care ieri a venit la prima conferinţă de presă ca tehnician al naţionalei cu precizia unui ceas elveţian. Într-o dispoziţie excelentă, alături de secundul Bogdan Stelea şi preparatorul fizic Diego Longo, Răzvan şi-a prezentat simplu filosofia şi intenţiile. "Este o şansă pentru noi, cei care facem parte din acest grup. Avem ocazia să arătăm ce putem, să ne demonstrăm spiritul patriotic, deoarece avem în spate o naţiune întreagă, care aşteaptă enorm de multe de la noi. Voi încerca să aduc atitudine. Chiar şi atunci când poate nu ne vor ieşi rezultatele, măcar să arătăm că am făcut totul. Cei care fac parte din grup trebuie să ştie că au nevoie, pe lângă valoare, de maturitate, responsabilitate şi spirit de sacrificiu", a spus Răzvan. Tânărul selecţioner a afirmat că va face întotdeauna convocările în funcţie de randamentul fotbaliştilor: "Nu poţi arunca dintr-un foc numai jucători de 21-22 de ani. Totul se face pe bucăţi, altfel riscăm să-i pierdem şi pe ei, să nu se mai formeze aşa cum trebuie. Fotbaliştii pe care îi vom promova trebuie să aibă cultură tactică, să fie capabili să joace în mai multe sisteme de joc şi să se adapteze din mers".

Chivu: "Începem un alt drum"

Căpitanul "tricolorilor", Cristian Chivu, a ajuns ieri la baza de la Mogoşoaia, intrând sub tirul presei înainte de a-şi vedea ceilalţi colegi. "S-a schimbat antrenorul şi entuziasmul va fi altul. Sunt foarte mulţi jucători care au şansa lor de a juca şi de a-i arăta antrenorului că merită să joace. Ambiţiile vor fi mult mai mari, iar acest lucru nu poate fi decât benefic pentru meciurile pe care le vom disputa. Probabil că mai greu va fi să ne adaptăm la ceea ce va urma, pentru că a venit un antrenor nou, iar antrenamentele vor fi altfel. Ne vom adapta repede, pentru că nu avem încotro, iar faptul că Răzvan este un om corect, deschis şi foarte apropiat de jucători ne va ajuta enorm", a declarat fotbalistul lui Inter.

Teren sintetic în Feroe

Selecţionerul reprezentativei de tineret, Emil Săndoi, a declarat ieri că este îngrijorat de faptul că partida din deplasare cu Insulele Feroe, programată la 6 iunie, în preliminariile CE, se va disputa pe un teren sintetic: "Aş fi preferat un gazon normal, desigur. Dată fiind această situaţie, am ales să intrăm în cantonament la Izvorani, deoarece acolo avem un teren sintetic pe care ne putem pregăti. Reprezentativa Insulelor Feroe este o enigmă pentru noi, mai ales că nici n-am mai primit DVD-ul cu meciurile pe care le-au disputat, deşi există un protocol în acest sens".

"Voi pune accent pe organizarea jocului şi pe reorganizarea lui atunci când se pierde mingea. Când avem mingea trebuie să ţinem cât mai mult de ea. Dacă te aperi foarte mult, înseamnă că ţi-e frică. Dacă joci mai sus, înseamnă că ai încredere".

Răzvan Lucescu - selecţioner România

×
Subiecte în articol: sport