x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Suspiciuni de blat

Suspiciuni de blat

de Ionut Paduraru    |    15 Iun 2008   •   00:00
Suspiciuni de blat

OLANDA ● Batavii sînt deja calificaţi în sferturi
După 4-1 cu Franţa, naţionala lui Van Basten şi-a asigurat primul loc în grupă indiferent de rezultatele meciurilor care mai sînt de jucat. Francezii şi italienii se tem de un rezultat strategic în întîlnirea de marţi dintre Olanda şi România.



OLANDA ● Batavii sînt deja calificaţi în sferturi
După 4-1 cu Franţa, naţionala lui Van Basten şi-a asigurat primul loc în grupă indiferent de rezultatele meciurilor care mai sînt de jucat. Francezii şi italienii se tem de un rezultat strategic în întîlnirea de marţi dintre Olanda şi România.

În numai patru zile, olandezii au administrat corecţii severe finalistelor de la ultimul Campionat Mondial, 3-0 cu Italia şi 4-1 cu Franţa. După aceste rezultate, batavii sînt siguri de ocuparea primului loc şi vor odihni mai mulţi titulari în partida cu naţionala lui Piţurcă. Decizia lui Van Basten este criticată de francezi şi de italieni, care acuză că olandezii au tot interesul să-i lase în afara sferturilor şi se vor da la o parte din calea românilor. Primul care a dat tonul suspiciunilor a fost chiar selecţionerul Franţei, Raymond Domenech: "Nu vă faceţi iluzii că Olanda va cîştiga în faţa României!", în timp ce cotidianul italian Gazzetta dello Sport a titrat: "Toţi împotriva blatului. Dar trebuie să cîştigăm în faţa Franţei".

CALCULE. Dacă tricolorii cîştigă în faţa Olandei, obţin calificarea de pe locul secund indiferent de rezultatul dintre Italia şi Franţa. Dacă cele două echipe vor termina egal, România îşi poate permite chiar şi o înfrîngere la două goluri în faţa Olandei. Marco van Basten şi elevii săi au declarat însă că vor trata serios şi ultima partidă din grupă. "Au fost succese minunate, 3-0 cu campioana mondială şi 4-1 cu vicecampioana lumii. Să nu cădem în euforie. Sîntem în sferturi, obiectivul a fost atins, dar vrem mai mult. Dacă pierdem, Italia şi Franţa vor fi eliminate? Nu mă interesează speculaţiile, singurul lucru care mă interesează este adversarul pe care îl vom înfrunta marţi. Faptul că sîntem deja calificaţi nu schimbă cu nimic lucrurile, vom pregăti meciul cu România aşa cum o facem mereu, cu seriozitate, şi vom lupta pentru victorie", a spus Van Basten.

Oficial

Tehnicianul a fost completat apoi de căpitanul olandezilor, portarul Van der Sar: "Cred că vor fi odihniţi unii jucători la meciul cu România, dar sîntem obligaţi să înscriem şi să dăm totul pentru un rezultat bun. Nu uităm că în preliminarii n-am marcat niciodată şi că am pierdut în România. Aşa că sîntem obligaţi să cîştigăm", a declarat Van der Sar. UEFA a răspuns oficial că decizia olandezilor de a odihni titularii este regulamentară. "Nu ar fi contrar regulamentului. Majoritatea echipelor speră să aibă un alt treilea meci din grupe fără miză. Acest lucru le permite să odihnească unii jucători, să ruleze lotul", a declarat William Gaillard, purtător de cuvînt al UEFA.

×
Subiecte în articol: sport