x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Swiatek trece cu greu de Andreescu și pregătește confruntarea cu Răducanu

Swiatek trece cu greu de Andreescu și pregătește confruntarea cu Răducanu

de Redacția Jurnalul    |    14 Mar 2023   •   10:30
Swiatek trece cu greu de Andreescu și pregătește confruntarea cu Răducanu
Sursa foto: Hepta

Iga Swiatek a trecut luni noaptea de fosta campioană de la US Open, Bianca Andreescu, și s-a calificat în turul al patrulea la Indian Wells. Acolo o va întâlni pe Emma Răducanu, care a obținut, tot luni seara, cea mai importantă victorie după ce a câștigat titlul de la Flushing Meadows în 2021.

Iga Swiatek s-a impus cu scorul de 6-3 7-6(1), la capătul unui meci disputat, ce a durat două ore și 8 minute. Principala favorită, poloneza a fost într-o formă excelentă pe hard, la Australian Open, cucerind titlul de la Doha și ajungând în finala de la Dubai.

Lidera mondială părea pregătită pentru o nouă victorie confortabilă după ce a trecut cu bine de primul set. Însă, campioana în exercițiu de la US Open s-a aflat în dificultate la 2-4 pentru Andreescu (36 WTA), în setul următor, dar a revenit pentru a închide meciul în tiebreak.

"Ea (Andreescu) a schimbat destul de bine ritmul și cu această suprafață poate fi greu", a declarat Swiatek după meci. "Dar sunt destul de fericită că am fost solidă în cea mai mare parte a timpului, cel puțin.

"Și că am putut să mă adun în tiebreak, pentru că știam cu adevărat că pot să mă concentrez. Mă bucur chiar că am avut șansa de a juca mai mult sub presiune și de a vedea cum mă voi descurca cu ea."

Răducanu (77 WTA), care a fost în afara circuitului din cauza unor accidentări și boli care au ținut-o departe de Grand Slam-ul de la Australian Open, a învins-o luni seara pe Beatriz Haddad Maia, cap de serie numărul 13, cu 6-1, 2-6, 6-4.

Victoria britanicei constituie un moment important în cariera ei de după surprinzătorul său titlu de la Flushing Meadows din 2021. Brazilianca este cea mai bine clasată jucătoare învinsă de Răducanu după un an și jumătate, și este doar a doua oară de la acel turneu de la US Open când a reușit să înlănțuie trei victorii consecutive într-un turneu.

A fost o zi dezamăgitoare pentru Leylah Fernandez (49 WTA), cea pe care Răducanu a învins-o în finala de acum doi ani. Canadianca a cedat cu 6-4, 6-7 (5), 6-1 în fața favoritei numărul cinci, Caroline Garcia.

Chiar dacă meciul a necesitat trei seturi și aproape două ore și jumătate pentru a stabili o învingătoare, Garcia, a fost rareori sub presiunea adversarei sale, care a avut doar două șanse de break și nu a reușit să convertească niciuna.

Câștigătoarea de la Australian Open, Aryna Sabalenka, o va înfrunta marți pe campioana de la Dubai, Barbora Krejcikova, după ce a avansat în turul al patrulea, în condițiile în care adversara sa ucraineană Lesia Tsurenko s-a retras din cauza unui atac de panică.

Tsurenko a declarat că atacul de panică a fost declanșat în urma unei conversații cu Steve Simon, directorul executiv al WTA, despre invazia Rusiei în țara sa.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Indian Wells Iga Swiatek