x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Teamă de excludere din Ligă

Teamă de excludere din Ligă

de Ionut Paduraru    |    06 Iun 2008   •   00:00
Teamă de excludere din Ligă

CAZUL VALIZA ● Steaua mizează pe anularea depunctării
Nemulţumite de depunctările primite din partea Comisiei de Disciplină a FRF în urma scandalului “valiza cu bani”, cluburile Steaua şi Universitatea Cluj au anunţat că vor face apel.



CAZUL VALIZA ● Steaua mizează pe anularea depunctării
Nemulţumite de depunctările primite din partea Comisiei de Disciplină a FRF în urma scandalului “valiza cu bani”, cluburile Steaua şi Universitatea Cluj au anunţat că vor face apel.

Steaua a fost penalizată cu şapte puncte, Universitatea cu şase, dar deciziile nu modifică ierarhia campionatului trecut. În schimb, “roş-albaştrii” riscă excluderea din Liga Campionilor, iar clujenii vor pleca în Liga a II-a cu un deficit de opt puncte, din cauza neîndeplinirii baremului. În plus, Comisia de Disciplină a decis ca finanţatorul Stelei, Gigi Becali, şi preşedintele Universităţii Cluj, Anton Doboş, să fie suspendaţi timp de doi ani, în această perioadă urmînd a avea interzis accesul pe orice stadion. De asemenea, jucătorii Gigel Coman (“U” Cluj) şi Petre Marin (Steaua) au fost suspendaţi cîte şase luni.

MEMORII
. Decizia comisiei prezidate de Daniel Cernat i-a luat prin surprindere pe oficialii celor două echipe. “Este o decizie extrem de dură, la care nu mă aşteptam. Cu siguranţă vom face apel”, a spus managerul sportiv Adrian Ilie. Şi Gigi Becali este optimist că depunctarea va fi anulată la apel. “N-are cum să rămînă aşa. Mi se pare aberant, nu există decît declaraţia lui Goga, că i-aş fi promis eu bani dacă joacă corect. Nu înţeleg cum s-au putut pronunţa cei de la Comisie, cînd DNA nu a luat nici o hotărîre. Nu există două feluri de corupţie, e numai una şi puşcărie. Iar dacă instanţa spune «nu», să vedem după aia pe unde scot cămaşa. Poate fi comandă, poate fi vorba despre chestii politice sau pe bani. Eu înclin să cred că e comandă pe bani, banii Rapidului”, a spus Becali.
Nici Anton Doboş nu înţelege de ce echipa sa a fost penalizată cu şase puncte. “Vom face apel, nu se poate să lovească în club fără dovezi, doar ca să existe un ţap ispăşitor. Nu am probleme, să mă condamne pe mine 200 de ani, dar să nu se ia de «U» Cluj”, a spus Doboş.

STIMULĂRI. Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat că decizia Comisiei de Disciplină condamnă în mod oficial “becalismele” din fotbalul românesc. “Campionatul trecut am tot vorbit despre sacoşe cu bani şi am fost suspendat. Mi se cereau dovezi şi iată că acestea au venit mai repede decît mă aşteptam. Decizia Comisiei de Disciplină condamnă «becalismele» din fotbalul românesc. Valizele cu bani ar trebui să dispară din fotbal”, a spus Mureşan.

Precedentul Porto

După ce UEFA a hotărît miercuri excluderea lui FC Porto din ediţia următoare a Ligii Campionilor pentru tentativă de corupere a doi arbitri în 2004, Gigi Becali se teme că aceeaşi sancţiune o poate primi şi Steaua: “Cazul nostru este diferit. Acolo era vorba despre tentativă de corupţie, aici de premierea unei echipe ca să joace corect. Dar dacă ajungi la UEFA depunctat pentru corupţie, pe ăia nu îi interesează, imediat te scot din cupele europene”. În cazul excluderii, Rapid, a treia clasată în sezonul trecut, va lua locul Stelei în ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor. “Pe noi nu ne interesează un loc de Liga Campionilor cîştigat în acest fel, la masa verde. Nu este în spiritul Rapidului să cîştige astfel”, a spus acţionarul George Copos.

Gigi Becali: “Mă retrag din fotbal!”

Finanţatorul stelist a declarat ieri că se gîndeşte să-şi vîndă acţiunile de la Steaua dacă hotărîrea Comisiei de Apel va fi reconfirmată de următoarele instanţe sportive. “Dacă decizia rămîne aşa, înseamnă că e ceva ce mie îmi scapă şi nu pot să aflu. Nu e mare problemă că nu mai intru pe stadion. Nu am nici o treabă, ies şi din viaţa publică, şi din viaţa sportivă, termin, vînd şi cu asta basta. Vînd acţiunile şi am terminat bîlciul. Nu mai merg la fotbal, care e problema? Dacă mă duc la EURO, să vedem dacă mă lasă Cernat să intru pe stadion!”, a spus Becali.

×
Subiecte în articol: sport