x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ţinta tricolorilor este Grecia

Ţinta tricolorilor este Grecia

de Marius Mihalcea    |    25 Noi 2007   •   00:00
Ţinta tricolorilor este Grecia

Romănia işi va afla azi adversarii din campania de calificare la Campio-natul Mondial. Tragerea la sorţi de la Durban (Africa de Sud) va incepe la ora 17:00 şi va fi transmisă in direct de TVR 1.

CM 2010 - Incepe numaratoarea inversa

Romănia işi va afla azi adversarii din campania de calificare la Campio-natul Mondial. Tragerea la sorţi de la Durban (Africa de Sud) va incepe la ora 17:00 şi va fi transmisă in direct de TVR 1.


Repartizată doar in a doua urnă valorică, in urma eşecului inregistrat la Sofia in faţa Bulgariei, reprezentativa Romăniei are şanse extrem de reduse să evite una dintre echipele "tari" ale Europei. Cel mai accesibil adversar care i-ar putea reveni reprezentativei noastre din prima urnă valorică este, culmea!, campioana europeană en-titre, Grecia.

SPERANŢE. Cel puţin asta este părerea elevilor lui Victor Piţurcă, reprezentativa antrenată de neamţul Otto Rehaggel regăsindu-se in preferinţele tuturor tricolorilor in ceea ce priveşte advesarul pe care aceştia şi l-ar dori dintre echipele considerate cap de serie. Legat de formaţiile din urnele C, D, E şi F, părerile sunt impărţite. Fundaşul dreapta al "naţionalei", Cosmin Contra, consideră că Romănia ar avea o misiune mai uşoară să se califice la turneul final al Campionatului Mondial din Africa de Sud dacă le-ar mai avea ca adversare, in afara Greciei, pe Irlanda de Nord, Cipru, Austria şi Insulele Feroe. In schimb, inchizătorul Paul Codrea speră ca sorţii să-i scoată in cale Romăniei reprezentativele Belgiei, Ungariei, Sloveniei şi pe cea a statului San Marino.

SISTEM. Cele 53 de ţări europene care se vor afla in cele şase urne valorice vor fi distribuite in nouă grupe, căştigătoarele acestora obţinănd calificarea directă la Campionatul Mondial. Celelalte patru locuri alocate Europei din totalul de 13 şi le vor disputa cele mai bune opt echipe clasate pe locul secund la finalul preliminariilor, acestea urmănd să susţină meciuri de baraj in sistem tur-retur, invingătoarele insoţindu-le la turneul final pe căştigătoarele grupelor. Formaţia cu cel mai mic număr de puncte dintre cele clasate pe locul doi va fi eliminată direct. Tragerea la sorţi de la Durban va incepe la ora 17:00, insă componenţa grupelor preliminare ale Europei, opt a căte şase echipe şi una cu cinci echipe, se va stabili o oră mai tărziu.

Â

marius.mihalcea@jurnalul.ro

Â

URNA A

Italia

Spania

Germania

Cehia

Franţa

Portugalia

Olanda

Croaţia

Grecia

Â

URNA B

Anglia

ROMÃ...NIA

Scoţia

Turcia

Bulgaria

Rusia

Polonia

Israel

Suedia

Â

URNA C

Norvegia

Ucraina

Serbia

Danemarca

Irl. de Nord

Irlanda

Finlanda

Elveţia

Belgia

Â

URNA D

Slovacia

Bosnia

Ungaria

Moldova

Ţara Galilor

Macedonia

Belarus

Lituania

Cipru

Â

URNA E

Georgia

Albania

Slovenia

Letonia

Islanda

Armenia

Austria

Kazahstan

Azerbaidjan

Â

URNA F

Liechtenstein

Estonia

Malta

Luxemburg

Muntenegru

Andorra

Insulele Feroe

San Marino

×
Subiecte în articol: sport