x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Titular in Primera

Titular in Primera

13 Mar 2004   •   00:00

Pana in decembrie evoluase doar cat sa apuce sa transpire putin tricoul. Apoi, soarta s-a schimbat. "Cap de Zmeu" este acum motorasul micutei trupe din Primera Division, iar fostul stelist incepe sa se gandeasca din nou la echipa nationala.

  • Jurnalul National: Gata, Catalin, s-au terminat problemele la Albacete?

    Catalin Munteanu: S-au terminat doar unele dintre ele, pentru ca pana la finele campionatului mai e. Putem spune ca situatia nu mai e la fel de trista ca in iarna.

  • Ce s-a petrecut?

    N-a mers prost. De la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, cand am invins la Zaragoza, 1-0, nu mai vazusem la fata nici o victorie. Echipa nu prea mergea, Barcelona ne-a dat cinci "bucati" pe "Nou Camp". Ce mai, dezastru! Ajunsesem la retrogradare, asa ca nu prea aveam motive de bucurie.

  • Nici tu nu prea jucai.

    Da, adunasem doua jocuri, antrenorul nu avea incredere in mine, iar presa imi sugera ca ar fi bine daca in intersezon mi-as cauta echipa.

  • Apoi, schimbarea.

    Dupa aproape doua luni, la Real Mallorca, ne-am trezit. Eu am inceput sa prind echipa, am intrat in locul unui coleg suspendat, tehnicianul m-a remarcat, desi am pierdut cu 2-0 la Deportivo La Coru .a. M-a chemat la el, mi-a spus ca a vazut ca am pus suflet si de atunci joc mereu titular. Au urmat trei victorii, una chiar in deplasare, la Real Sociedad, la o echipa care, desi nu mai este ce a fost in sezonul trecut, a evoluat in Liga Campionilor, si ne-am mai revenit.

  • Acum esti titular in Primera.

    Albacete e o echipa mica, dar ne intelegem bine si asta conteaza. Apararea functioneaza "beton", n-am luat gol de patru jocuri, antrenorul e multumit. Mai e destul, dar deja am "cascat" o groapa de cinci puncte intre noi si locul 18, retrogradant, pe care se afla Celta Vigo. Cred ca scapam.

  • De ceilalti "stranieri" ce mai stii?

    Vorbesc cu Bogdan, care apara bine la Salamanca, dar si cu Rosu, care a prins un sezon excelent la Numancia si cred ca va reveni in Primera. Apoi mai e Contra, dar el are probleme cu accidentarile.

  • Te mai gandesti la echipa nationala?

    Cine nu se gandeste? Totul depinde insa de domnul Iordanescu daca ma va convoca sau nu. Sunt multumit ca n-am probleme de sanatate si ca am inceput iar sa joc.

A avut emotii

Atentatul terorist care a lovit joi Spania putea afecta in mod dramatic si familia lui Catalin Munteanu. Astfel, verisoara mijlocasului de la Albacete se afla in cea de-a doua garnitura de tren, exact cea care a fost ocolita de explozii. Ea a scapat doar cu cateva zgarieturi si cu o sperietura serioasa.

Din vara se intoarce la Atletico

Catalin Munteanu a adunat, pana acum, 590 de minute in tricoul lui Albacete in acest sezon. Este al doilea sau an, dupa ce in primul a "bifat" 18 jocuri, marcand un gol. Ex-stelistul mai sta pana in vara la Albacete, dupa care revine la echipa de care apartine, Atletico Madrid, unde mai are un angajament valabil pe doua sezoane. Actualmente, "Cap de Zmeu" se afla in cantonament, la Oliva, aproape de Valencia. "Urmatorul meci il jucam contra lor, iar antrenorul a spus ca e mai bine sa ne tina in "vana"", spune Munteanu.
( CATALIN OPRISAN )

×
Subiecte în articol: sport echipa