x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Toate tunurile, pe arbitru

Toate tunurile, pe arbitru

de Ionut Paduraru    |    23 Noi 2008   •   00:00
Toate tunurile, pe  arbitru

"U" CRAIOVA – STEAUA 0-0  •  ALEXANDRU TUDOR A NEMULŢUMIT AMBELE ECHIPE
După remiza de la Craiova, arbitrul Alexandru Tudor a fost acuzat de ambele combatante. Gazdele au reproşat neacordarea unei lovituri de pedeapsă la începutul meciului, iar oaspeţii a uneia pe final.



Primul care a contestat maniera de arbitraj a fost antrenorul stelist, Dorinel Munteanu, care a declarat că echipa sa merita un penalty în minutul 85, la un contact în careu între Mitchell şi Szekely. "A fost penalty clar la Szekely! Dacă un arbitru de talia lui Tudor nu dă penalty la o asemenea fază, ce să mai zic? N-aş vrea să comentez arbitrajul, dar... în România ne bazăm pe cei mai buni arbitri, care arbitrează şi în Liga Campionilor, şi... ce să mai zic?", a spus Munteanu.

GHINION. Tehnicianul a adăugat apoi că este mulţumit de jocul echipei sale, dar nu şi de rezultatele obţinute. "Avem ocazii, dar ratăm cu poarta goală, cu seninătate. Echipa este într-un blocaj, dar încercăm zi de zi la antrenamente să ieşim din această pasă proastă, care se reflectă însă doar în rezultate, pentru că la nivel de joc stăm destul de bine. Craiova este o echipă destul de bună şi a dorit mult să câştige. Nu le-am dat multe posibilităţi să ajungă la poartă, dar, oricum, ei îşi merită locul în clasament. Sunt dezamăgit şi supărat, pentru că echipa care a jucat nu a câştigat". De asemenea, preşedintele Valeriu Argăseală a dat vina pe ghinion: "Mingea pur şi simplu nu a vrut să intre în poartă. Cred că meritam să câştigăm. Numai victoriile ne pot scoate din această situaţie. Dacă ar fi intrat acea minge a lui Mirel Rădoi ar fi fost golul anului. Cred că a fost penalty la Szekely".

JUST.
De partea cealaltă, antenorul Universităţii Craiova, Nicolo Napoli, a contestat şi el câteva decizii ale brigăzii de arbitri, însă a recunoscut că rezultatul este just. "Am avut un penalty la Wobay, în primele minute, mai clar decât cel care s-a cerut la Szekely. Şi au mai fost câteva faze pentru Steaua, când cred că era cazul să se indice ofsaid. Dar rezultatul este corect. A fost un meci echilibrat, poate că Steaua a avut o posesie mai bună. Am mai avut câteva ocazii, dar rezultatul este echitabil, pentru că ambele echipe au dorit să câştige", a spus tehnicianul  italian. În schimb, patronul Adrian Mititelu crede că echipa sa a jucat mai bine şi merita victoria. "Am avut jucători cu probleme medicale şi pot spune că echipa a jucat cam la 60 la sută din ce poate ea. Ei au avut ocazii din nişte şuturi de la distanţă sau din anumite greşeli, dar nu au arătat nimic construit colectiv, eu zic că meritam să ne impunem. Dorinel Munteanu să fie mulţumit că a făcut egal cu noi, pentru că în teren am fost peste ei cu cel puţin 10 la sută. Arbitrajul a dezamăgit foarte mult. Alexandru Tudor a intrat pe o pantă descendentă, la fel a greşit şi asistentul Oniţa, care şi-a bătut joc de meci. Am avut un penalty în prima repriză la Wobay, iar la ocazia aia mare a lor faza a pornit dintr-un ofsaid cât roata carului", a acuzat Mititelu.

PODIUM. Portarul Mircea Bornescu a plusat, declarând că Universitatea ar fi trebuit să primească nu una, ci două lovituri de pedeapsă în meciul cu Steaua. "Speram să câştigăm, şi eram convins că vom câştiga. Am avut două penalty-uri, la Baird şi Wobay. A fost 0-0, suntem pe locul trei, mergem înainte", a spus Bornescu. Atacantul Florin Costea îşi doreşte ca echipa sa să fie pe podium şi la finalul turului: "Este un punct bun, care ne menţine pe locul trei. Ar fi fost frumos să câştigăm, însă nu s-a putut. Mergem la Vaslui să câştigăm şi să rămânem toată iarna pe locul trei".

×
Subiecte în articol: sport