x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tornadă alb-roşie

Tornadă alb-roşie

de Dragos Stoica    |    06 Apr 2009   •   00:00
Tornadă alb-roşie
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor

Formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare s-a impus categoric contra rivalilor din Giuleşti, trupa lui Mircea Rednic făcând sâmbătă încă un pas important în lupta pentru titlu.



Nici cei mai optimişti suporteri ai "câinilor" nu visau la un rezultat precum cel înregistrat sâmbătă seară, în "Groapă". Rapid venea pe terenul liderului din postura celei mai în formă echipe momentului, dar pe teren a existat doar o singură formaţie, care a reuşit o prestaţie entuziasmantă în faţa a 15.000 de spectatori.

ZDROBIŢI

Ambii tehnicieni s-au temut de acest derby. Mircea Rednic a aliniat o formulă inedită, în care a introdus pentru prima dată doi închizători în acest retur (Papa Malick, N'Doye), în timp ce Rada l-a aşezat pe Andrade, de obicei folosit în centrul apărării, lângă Lazăr.

Dacă rapidistului i-a reuşit mutarea blocând jocul gazdelor pe centru, nu acelaşi lucru s-a întâmplat pe partea stângă a apărării giuleştene. Faţă în faţă cu Bozovici, Gabriel Torje l-a nă­u­cit pe muntenegrean. Torje a centrat pentru golurile lui Dănciulescu ('29) şi Ma­rius Niculae ('55), a şutat, a driblat, practic a făcut tot ce se spera ca el să facă de când a fost adus la Dinamo.

Deşi oaspeţii au încercat să mai salveze ceva, Marian Rada jucând cu doi atacanţi în ultima jumătate de oră, tot gazdele au marcat. Cu un mi­nut înainte de final, Adrian Cristea a în­chis tabela printr-un şut la colţul scurt, iar suporterii "alb-roşiiilor" au petrecut o noapte visând cu ochii deschişi la imnul "Ligii Campionilor", după o partidă în care evoluţia favoriţilor i-a îndreptăţit la acest gând.

"Nici nu speram la această diferenţă de scor, pentru că am întâlnit o echipă foarte puternică. Nu e vorba de ruşine pentru Rapid în seara asta. Ei formează o echipă bună, dar noi nu i-am lăsat să joace. Sincer, nu ştiu cine va mai bate pe Rapid de acum înainte", a declarat după meci Mircea Rednic.  


Borcea îndeamnă la calm
Altădată exuberant după o asemenea victorie, preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, a încercat să domolească entuziasmul jucătorilor.
"Nouă meciurile astea ne plac, am dat şi marcatorii, două vârfuri, plus Cristea. Am pronosticat 3-1, am greşit, dar asta este, a fost bine pentru noi. Atenţie, însă, trebuie să ne concentrăm, avem o săptămână grea, apoi Cupa României, trebuie să fim concentraţi meci de meci. Ne vom bucura mai mult când vom fi matematic campioni. Peste trei zile jucăm la Craiova şi sper să câştigăm, deşi ne aşteaptă un meci teribil de greu. De la Adrian Cristea aştept şi mai mult! Este printre cei mai buni jucători din România, iar eu îl văd titular la naţională. Cât despre Torje, acesta a fost cel mai bun de pe teren!", a declarat Borcea.


Rapidişti fair-play
Învinşi fără drept de apel, rapidiştii au recunoscut superioritatea gazdelor. Nicolae Manea, directorul tehnic al giuleştenilor, s-a arătat doar surprins de modul cum a evoluat echipa sa:
"Din păcate, nu am reuşit prea multe în seara asta. Ne-am prezentat modest, am fost şi noi surprinşi. Obiectivul rămâne acelaşi, un loc de Cupa UEFA".
La rândul său, antrenorul Marian Rada a comentat sec: "După cum am jucat, scorul de 0-3 nu este o înfrângere prea dură! Nu mai avem şanse la titlu".

×
Subiecte în articol: sport