x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Totul sau nimic!

Totul sau nimic!

de Marius Mihalcea    |    14 Aug 2007   •   00:00
Totul sau nimic!
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/

Campioana Romăniei a ajuns ieri la Roma, unde in această seară, pe "Stadio Olimpico", de la ora 21:45, va susţine prima manşă a disputei cu Lazio, din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

Campioana Romăniei a ajuns ieri la Roma, unde in această seară, pe "Stadio Olimpico", de la ora 21:45, va susţine prima manşă a disputei cu Lazio, din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

Mult optimism in delegaţia dinamovistă. "Am incredere in echipă şi in obţinerea unui rezultat care să ne dea speranţe pentru retur. Suntem campioana Romăniei şi mergem la Roma să ne calificăm", a declarat directorul general, Cristi Borcea.

DELEGAŢIA VIP. Oficialul dinamovist a mai precizat că Niculescu şi compania pot căştiga prime fabuloase pentru Romănia: "Dinamo are puterea de a se mobiliza in momentele importante. Jucătorii ştiu că, in cazul calificării in grupe, vor fi recompensaţi regeşte. Concret, vor căştiga cele mai mari prime din istorie". Pe aceeaşi linie este şi unul dintre acţionari, Vasile Turcu: "Suma este foarte mare, dar nu ne batem cu pumnul in piept, ca alţii. Dacă jucătorii ne vor face fericiţi, ii vom face şi noi pe ei. Este vorba de prime cum nu au mai existat in Romănia". Din delegaţia dinamovistă fac parte mai multe VIP-uri, printre care preşedintele FRF, Mircea Sandu, şeful LPF, Dumitru Dragomir, selecţionerul echipei naţionale, Victor Piţurcă, şi fostul preşedinte al "căinilor", Ioan Becali. La meci i-au anunţat prezenţa şi impresarul Victor Becali, alături de Gigi Neţoiu.

Oaza de liniŞte. "Căinii" au ajuns puţin după prănz in capitala Italiei, fiind aşteptaţi pe aeroportul "Fiumicino" de 50 de suporteri. Cartierul general a fost stabilit la Hotelul Donna Laura Palace, un stabiliment de patru stele, aflat intr-o zonă rezidenţială a Romei. După căteva ore de odihnă, urmate de cină, dinamoviştii au efectuat aseară antrenamentul oficial pe "Stadio Olimpico". Căpitanul Claudiu Niculescu a declarat: "Lazio este o echipă puternică, dar şi noi avem un lot destul de valoros. Ne dorim enorm să ajungem in grupe. Deviza noastră este totul sau nimic".

Titular

Mijlocaşul dinamovist Andrei Mărgăritescu este refăcut, urmănd să fie titularizat contra lui Lazio, după ce aseară "China" s-a pregătit cot la cot alături de ceilalţi dinamovişti pe Stadio Olimpico. Ultima repetiţie a "căinilor" inaintea meciului din această seară a fost precedată de o conferinţă susţinută de tehnicianul "alb-roşilor". "Un egal pe terenul lui Lazio ar fi un rezultat pozitiv pentru noi. Italienii nu au nume mari in echipă, dar formează un grup foarte puternic şi sunt favoriţi. Chiar şi aşa, avem şansa noastră, băieţii trebuie să creadă asta cu tărie. Le-am spus jucătorilor in vestiar că avem o ocazie mare, iar dacă nu vom reuşi, pănă la urmă nu este un capăt de ţară, pentru că ne-a eliminat Lazio. E drept, in acest caz antrenorul va fi vinovat, pentru că aşa se intămplă mereu in Romănia. In acest joc, presiunea este pe umerii mei, iar fotbaliştii trebuie să evolueze căt mai bine pentru a nu rata o oportunitate care apare poate doar o dată in carieră", a spus Mircea Rednic.

Injurat

Inainte de plecarea spre Roma, in incinta aeroportului "Henri Coandă", preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a fost injurat de un grup de suporteri dinamovişti. Fanii i-au strigat oficialului "Mitică la puşcărie!" şi "Mai ai un pic şi mori!". Cel poreclit "Corleone" a precizat: "Am cerut să fie filmaţi pentru a exista dovezi. Aceşti derbedei vor merge la puşcărie in curănd. Legea va ieşi in septembrie. Comportamentul lor este de animale". Din momentul in care a anunţat că a pledat pentru legea impotriva huliganismului pe stadioane, Dumitru Dragomir este injurat peste tot unde merge in ţară, "ultraşii" nefiind de acord cu acest demers. "Cu aceşti huligani nu putem intra in Europa. Ei se bat, dar de pierdut au cluburile", s-a apărat "Corleone".

Stadion: "Olimpico"

In direct: Prima TV Ora: 21:45

Arbitru: T. Henning Ovrebo

Asistenţi: G. Age Holen, E. Raestad(oţi Norvegia)

Speranţe

"Este cel mai important meci al lui Dinamo de după Revoluţie. Orice rezultat care ne va da dreptul să sperăm il considerăm decisiv, iar la retur vor fi 50.000 de dinamovişti pe «Naţional»"

Cristi Borcea,director general Dinamo

Marius Mihalcea,Roma

×
Subiecte în articol: sport