x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Transferul e "in aer"

Transferul e "in aer"

10 Iul 2004   •   00:00
Transferul e "in aer"

Plecarea intempestiva a lui Danciulescu in Franta nu s-a soldat cu transferul la fosta echipa a lui Viorel Moldovan, ci cu o noua incertitudine.

PAUL ANDONE, DANIEL STAN

Gruparea franceza a anuntat ca datele financiare ale intelegerii sunt stabilite, transferul fiind in "stand-by" din cauza dorintei jucatorului.

IRITARE. Antrenorul dinamovist Ioan Andone a declarat ieri ca prin ratarea transferului la FC Nantes, Ionel Danciulescu a pierdut un salariu anual de 300.000 de euro de la clubul francez. "Danciulescu a spus ca pleaca numai dupa tururile preliminare si este un om de cuvant. Presa rascoleste ca a fugit. El a avut tot timpul caracter, numai ca lumea nu stie lucrul acesta. A refuzat o oferta de 300.000 de euro pentru ca tine la Dinamo", a afirmat Andone. Tehnicianul a precizat ca decizia privind sanctionarea lui Danciulescu o poate lua numai conducerea clubului. "Acum, daca Danciulescu a ratat transferul, trebuie sa ne para rau? Sunteti disperati ca nu aveti ce sa scrieti? V-am spus ca se intoarce seara, nu ma credeati? Conducerea clubului o sa hotarasca daca va fi sau nu sanctionat", a spus iritat Andone. Directorul executiv Cristi Borcea a anuntat ca jucatorul nu va fi amendat, ci, din contra, premiat.

SANSA. Jucatorul a precizat ca inca isi mai doreste sa plece la Nantes, desi, pentru moment, transferul la clubul francez a cazut: "Se mai discuta, eu imi doresc sa ajung acolo. Poate este o sansa unica in viata. Daca vor fi de acord sa fiu lasat sa joc preliminariile, nu este nici un fel de problema, semnez. Insa in momentul de fata, transferul la FC Nantes a cazut, pentru ca nu au fost de acord cu conditia pe care am pus-o inainte de a pleca. Cei de la Nantes contau pe mine pentru cupele europene. Ar fi vrut sa joc cateva meciuri in Intertoto, sa fiu mai aproape de echipa, pentru ca ei pe 7 sau pe 8 au primul meci de campionat", a explicat fotbalistul. Danciulescu considera ca nu a gresit prin plecarea sa intempestiva la Nantes: "Nu am gresit fata de absolut nimeni, pentru ca pur si simplu am plecat sa discut cu Nantes o singura problema: daca ma lasa sa joc in preliminariile Ligii Campionilor si atat. Nu stiu ce jucator ajungea la Nantes, cu contractul pe masa, si nu semna. Din 100 de jucatori, 101 semnau, va spun sigur", a declarat Danciulescu.

FC NANTES

Pe site-ul oficial al lui FC Nantes este prezentata situatia lui Ionel Danciulescu, clubul francez neluand inca o decizie in ceea ce-l priveste pe atacantul roman. Dupa discutiile din cantonamentul de la Joneliere, jucatorul a efectuat vizita medicala, iar conducerea "canarilor" a fost de acord cu toate detaliile financiare ale transferului, singura neconcordanta fiind data la care jucatorul ar deveni disponibil. "A ramas de stabilit in aceste zile doar aceasta problema tehnica. Dinamo ar elibera jucatorul la 5 august, iar noi incepem campionatul la 7 august. Atacantul ar lipsi de la antrenamente, desi si-a exprimat dorinta clara de a evolua la noi", a declarat presedintele clubului, Jean-Luc Gripond.

CAINII IN OPERATIUNEA "MONSTRUL"!

Intreg lotul dinamovist, in frunte cu staff-ul tehnic, a plecat ieri-dimineata intr-o expeditie de trei zile in Delta Dunarii, la invitatia unuia dintre membrii CA, Bagher Karimzadeh. Cum pestele este la "mama lui" in Delta, sculele de pescuit nu puteau lipsi, cei mai dotati in acest sens fiind Florentin Petre, cel mai "pescar de pescar", si Claudiu Niculescu, acesta tatonandu-l indeaproape pe "Pitic". "Mi-am luat multe scule. Acum mai trebuie sa vina si pestele." La randul lui, "Claugol" a precizat: "O sa fiu cu ochii pe Florentin. Baiatul asta e pericol public. Am spus ca dam la crap, dar el vrea la somn. Mi-am luat si eu undite si lansete, sunt un pescar inrait. Sper sa si prindem ceva, ca sa nu ne facem de ras." Tot Petre si-a amintit ca la ultima expeditie in Delta, Giani Kirita a numit actiunea "Operatiunea Monstrul", insa acum datele problemei s-au schimbat: "Cred ca se va numi "Operatiunea Somnul". Dar nu la peste ma refer, ci la faptul ca o sa dormim foarte mult, mai ales ca a fost un cantonament, cel din Elvetia, destul de obositor". Nu in ultimul rand, Petre a adaugat ca va fi foarte atent pentru a evita patania de acum doi ani, cand s-a electrocutat la pescuit: "Atunci am fost neatent o fractiune de secunda si era sa ma coste viata. Am avut noroc".

PESCARESTI

Capitanul "cainilor", Florentin Petre, a tinut sa povesteasca, inainte de plecare, cea mai mare minciuna pescareasca pe care a auzit-o: "Eram pe o balta langa Bucuresti. La un moment dat vine un pescar sa imi spuna ce isprava a facut. Cica prinsese un peste de 15 kg. Dar nu putea sa-l scoata, asa ca l-a impuscat. Dar glontul a ricosat din peste si a ranit pe cineva de pe mal. Am innebunit de ras. Acum, mai nou, se pescuieste cu laptop-ul, dar noi inca nu am ajuns la nivelul asta", a declarat, in gluma, capitanul dinamovistilor.

"Dinamo a insistat!"

Vedeta nou promovatei "Poli" Iasi, Adrian Cristea, spune ca a ales echipa campioana intrucat l-a dorit mai mult decat Steaua si Rapid. Jucatorul va veni abia in iarna in Stefan cel Mare.

  • Jurnalul National: Adi, de ce Dinamo, in cele din urma?

    Adrian Cristea: Pentru ca a fost cea mai insistenta. Cu Steaua nu a fost nimic serios, iar Rapid m-a vrut, dar nu a facut mai mult decat Dinamo pentru a ma transfera.

  • Dar in Giulesti ai fi avut salariu mai mare...

    Stiu asta, insa nu numai banii au cantarit in alegerea mea. Este echipa campioana si un club mare.

  • Deja esti comparat cu Pancu. Nu crezi ca e prea devreme?

    Ba da, desi, la 20 de ani, sunt convins ca voi face fata in Divizia A, dupa ce am jucat pana acum numai in categorii inferioare. Cu Daniel sunt prieten si ma bucur ca lumea ma compara cu el. Sper sa-i calc pe urme.

  • O dorinta de viitor?

    Sa fac saltul de la "nationala" de tineret la echipa mare.

  • Ce le transmiti suporterilor dinamovisti?

    Sa ma astepte. Din iarna voi fi "caine". De fapt sunt de acum!
  • ×
    Subiecte în articol: sport nantes