x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Trecutul lui Netoiu

Trecutul lui Netoiu

26 Aug 2004   •   00:00

Primul loc de munca al vicepresedintelui dinamovist Gigi Netoiu a fost la un service auto de la tara. De acolo si-a pornit ascensiunea "Comandantul", care astazi detine o avere de cateva milioane de dolari.

SORIN ANGHEL

Etichetat ca fiind unul dintre cei mai controversati oameni din fotbalul romanesc, vicepresedintele dinamovist Gigi Netoiu are un trecut involburat.

OLTEAN. Chiar daca este nascut in partile Olteniei, in comuna Poiana Mare, aflata pe malul Dunarii, la 20 de kilometri de Calafat, Netoiu este cel mai mare dusman al suporterilor olteni in urma mandatului sau in fruntea Universitatii Craiova, cand echipa s-a scaldat in evolutii execrabile si meciuri strategice.

SPECIAL. Chiar daca a vazut lumina zilei in Oltenia si a facut liceul in Craiova, actualul vicepresedinte al gruparii din Stefan cel Mare este unul dintre putinii olteni care nu este un sustinator al Universitatii, ci al rivalilor de la Dinamo, dusmanul de moarte al "Stiintei". De altfel, Netoiu a fost acuzat tot timpul de suporterii formatiei din Banie ca urmarea sa faca numai interesele "cainilor".

COPILARIE. Simpatia "Comandantului" pentru culorile alb-rosii se intinde mult in timp. Dupa ce a terminat liceul auto la Craiova, Netoiu si-a gasit de lucru la Cooperativa de Consum din Cetate, un sat aflat pe malul Dunarii, la cativa kilometri mai sus de Calafat, spre Drobeta-Turnu Severin. Dragostea pentru Dinamo ii era atat de mare incat prima sa masina, cumparata din banii parintilor, era rosie. Netoiu tinea atat de mult la Dacia sa incat tot salariul il cheltuia pe masina, care era cea mai aratoasa din sat, fiind chiar invidiat de ceilalti feciori din Cetate. Farmecul "Comandantului" disparea insa in momentul in care cobora din automobilul sau. Gigi Netoiu purta mereu pantofi vechi si plini de pingele, preferand sa cheltuiasca toti banii pe masina. "Nu il interesa faptul ca nu are cu ce sa se imbrace sau ce sa manance. Pentru el conta cel mai mult Dacia aia rosie a lui. Oricum, il ajutau mult si parintii", povesteste un batran din Cetate despre tineretile lui Netoiu.

AVANSARE

Despartirea lui Gigi Netoiu de ranga, manivela, cric, pompe si celelalte scule auto s-a petrecut o data cu plecarea sa in armata. El a fost incorporat la o unitate militara din Bucuresti, unde nu a dus-o chiar rau. Pentru ca avea permis auto, Netoiu nu a facut prea multa instructie, devenind la scurt timp soferul comandantului de unitate. Fire descurcareata, actualul vicepresedinte al lui Dinamo a intrat pe sub pielea superiorilor sai, reusind la terminarea stagiului militar sa devina unul dintre angajatii Securitatii Politice de la acea data. Ascensiunea lui Netoiu a fost atat de mare incat a ajuns sa ocupe chiar si un post de ofiter. Dupa Revolutie, "Comandantul" si-a recunoscut trecutul involburat, spunand ca pentru el nu mai conteaza decat prezentul si viitorul.

PROBLEME CU GALERIA

Gigi Netoiu a venit in Stefan cel Mare impreuna cu un lot de 9 jucatori, primind in schimbul acestui serviciu postul de vicepresedinte. Conflictele cu suporterii "cainilor" au aparut la fiecare transfer in strainatate, Netoiu fiind acuzat ca nu urmareste decat sa obtina bani pe seama lui Dinamo. Cu toate acestea, "Comandantul" a venit de la Craiova cu un lot valoros, care a contribuit in mod decisiv la castigarea campionatului in editia trecuta a Diviziei A. Imaginea proasta i se trage insa de pe vremea cand era la Rocar, unde se implica in jocuri strategice.
×
Subiecte în articol: sport netoiu