x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tricolori impasibili

Tricolori impasibili

de Mihai Igirosanu    |    07 Feb 2008   •   00:00
Tricolori impasibili
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/

În ciuda atentatului de marţi, cu puţin timp înaintea sosirii, dar şi a deselor ameninţări cu bombe din Tel Aviv, jucătorii s-au relaxat ieri fără probleme.

În ciuda atentatului de marţi, cu puţin timp înaintea sosirii, dar şi a deselor ameninţări cu bombe din Tel Aviv, jucătorii s-au relaxat ieri fără probleme.

Aseară târziu, după antrenamentul uşor programat pe una dintre anexele Stadionului Ramat Gan, jucă­torii lui Victor Piţurcă au ieşit la o lungă plimbare pe plajă. Asta chiar dacă, la doar zece minute distanţă de Hotelul Crowne Plaza, o alertă cu bomba a blocat o stradă întreagă. În seara zilei de marţi, după lăsarea întunericului, tricolorii au ales să-şi petreacă timpul pe malul Mării Me­di­terane. Timp de trei sferturi de oră, Lobonţ a mimat că face plajă, iar Tamaş, mai curajos, a intrat chiar până la genunchi în apă, chiar dacă temperatura nu depăşea 15 grade Celsius. Pe tot parcursul ieşirii, fotbaliştii naţionalei au fost însoţiţi îndeaproape de agenţi speciali ai Mossad, serviciul secret israelian, care au supravegheat delegaţia română pe toată durata sejurului în Ţara Sfântă.

 

LĂMURIRI. Selecţionerul Victor Piţurcă a ţinut să facă şi unele precizări referitoare la contract şi la relaţiile cu FRF: “E o prostie. Cine a spus aşa ceva? Nu am nimic cu nimeni din Federaţie. Dacă aveam vreun conflict, atunci aş fi plecat. Ne-am calificat după opt ani la un turneu final, cum să existe tensiune? Dragomir nu are de unde să ştie ce am semnat eu”, a declarat Pi­ţurcă pentru Ştirile Sportive ale Antenei 1. “Acum, dacă a semnat selecţionerul contractul, dorm şi eu mai bine. Glumesc, nu ştiu dacă era cineva neliniştit şi nu văd vreo tensiune”, a comentat căpitanul Cristi Chivu. “E bine că s-a rezolvat pro­blema contractului, e un selecţioner care ne place, un antrenor care a calificat echipa naţională. Ne simţim bine cu el şi vrem să continuăm”, a adăugat şi Adrian Mutu.

 

Rednic atacă

Antrenorul Rapidului, Mircea Rednic, s-a arătat ieri nemulţumit de faptul că doar portarul Dănuţ Coman se află în lotul echipei naţionale: “Ar însemna să contest anumiţi jucători, care sunt acum convocaţi pentru meciul cu Israelul. Este politica selecţionerului. Sunt sigur că la meciul următor vor fi alţi jucători convocaţi. Normal că mă doare că n-am mai mulţi jucători la lot, pentru că trei-patru sigur ar fi meritat. Poate vor fi, cine ştie? Nu e normal ca Rapid să aibă numai un singur jucător la echipa naţională. Poate ar fi meritat şi Lazăr”, a spus Rednic în cadrul unei conferinţe de presă.

Ruşii trag de Dică

Conform agenţiei “Calciomercato”, formaţia Dinamo Moscova, locul şase în ultima ediţie a cam­pio­natului din Rusia, insistă pentru achiziţionarea stelistului Ni­co­lae Dică. Aceeaşi sursă mai sus­ţine că o altă formaţie rusă, Zenit St. Petersburg, care este deţină­toa­rea titlului, ar urma să vină cu o ofertă pentru golgeterul gru­pă­rii din Ghencea, după ce, ini­ţial, pa­tronul Gigi Becali a re­fu­zat cele 3 milioane de euro, ce­rând cu două mai mult. Pentru Dică, Ru­sia este momentan singura pistă, perioada de transfe­ruri încheindu-se la jumătatea lunii martie, o dată cu startul noului sezon.

 

Remarcaţi în Serie A

Internaţionalul roman al echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a urcat pe locul secund în topul celor mai buni “stranieri” din Serie A, clasament întocmit în baza notelor primite în principalele publicaţii italiene, unde Cristi Chivu, de la Inter Milano, se află pe poziţia a şasea. De asemenea, după disputarea a 21 de etape, Mutu se află pe locul 4 în clasamentul celor mai buni jucători din campionatul Italiei.

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport